İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, turizmciler, kamu kurum ve STK temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilecek 2020 Turizm Değerlendirme Toplantısı için Antalya'ya geldi. Bakan Soylu'yu havalimanında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek karşıladı. 

Bakan Soylu, kamuoyuna  ilgilendiren belediyelerdeki her tür iddiaya yönelik müfettiş görevlendirdikleri yönündeki bir açıklamasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden de örnek vermiş ve önceki başkan Menderes Türel'in kendi isteği ve son yerel seçimlerde göreve gelen CHP'li Muhittin Böcek'in talebiyle 2014-2019 yılları arasındaki belediye çalışmalarının araştırılması yönünde talep geldiğini kaydetmişti. 

Bakan Soylu'nun turizm toplantısının yanı sıra bu teftiş için de görüşme yapması bekleniyor.

Soylu, şöyle konuşmuştu: Yılbaşının hemen akabinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde özel teftişe başlıyoruz. İnceleme önceki belediye başkanı Menderes Türel dönemine ait olacak. Bunun talebini, hem Türel, hem göreve yeni gelen Muhittin Böcek istemişti. Daha önce başlayacaktık ama öncelikli işler geldiği için bugüne kaldı. Bu teftişten sonra mutlaka bir şey çıkacak anlamına gelmiyor. Öyle iddialar ortaya konuluyor ki, öyle şeyler yapılıyor ki aman yarabbi. Bu CHP'li belediye için de AK Partili belediye için de MHP'li belediye için de geçerli. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz deniyor, bakalım biz ateş var mı duman var mı? Bu tür teftiş bazen ihbar üzerine, bazen de mevcut belediye yönetimi tarafından önceki yönetimin teftiş edilmesi üzerine yapılıyor.

teftis-icin-mi-geldi.jpg

Editör: TE Bilisim