Özellikle yaz sezonu ve kış sezonu olmak üzere iki ayrı periyotta ekonomik süreç yaşayan ilçede sezon için hazırlık yapan toptancılar iflasın eşiğine geldi. 
Türkiye genelinde ağır ekonomik etkiler bırakan Covid 19 salgını tedbirleri, Alanya gibi turizm kentlerinde büyük sıkıntılara yol açmaya başladı. Kış dönemi ve yaz dönemi arasında büyük farklılıklar olan kentte, tedarikçilerde ekonomik darboğaza girdi. Kış döneminde turizm sezonunda satış yapmak için depolarında ürün dolduran tedarikçiler sonun açılmaması nedeniyle depoda bekleyen ürünle sebebiyle büyük sıkıntı yaşıyor. 
GIDA TOPTANCILARI BÜYÜK DAR BOĞAZDA
Özellikle yaz döneminde oteller içerisinde açılan marketler olmak üzere turistlerin büyük ilgi gösterdiği lokum ve kuruyemiş gibi ürünlerin teminini sağlayan toptancılar, sezon hazırlıkları kapsamında çek keserek ürünleri depolarına doldurdu. Ancak Mart ayında servise çıkmayı bekleyen toptancılar Covid 19 salgını nedeniyle ürünleri satamayınca bir çok ürün bozulma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Bununla birlikte ürünler satılamasa da çek ödemelerinin günü gelen esnaf karara düşünüyor. Aynı şekilde tekstil toptancıları da krizden büyük boyutta etkilenecek gibi görünüyor. 
İADE VE ÇEK KREDİSİ TEDBİRİ
Bazı toptancılar ürünleri iade ederek evraklarını almaya çalışıyor, bazıları da çıkarılan uygulama kapsamında düşük krediler ile çeklerini ödemeye çalışıyor. Ancak sürecin uzaması durumunda iflasların olabileceği konuşuluyor. – Burak Gül