İslamiyeti araştırarak Müslüman olma isteğinde bulunan Anette Chabowskı için Müftülük makamında ihtida merasimi düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İslamiyet hakkında Alman vatandaşı Anette Chabowskı’e özlü bilgiler verildi. Müftü İlhan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: Biz Müslümanlar bütün peygamberlerin Allah tarafından gönderildiğini kabul ederiz. Hepsinin hak olduğuna inanırız. Son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’dır. Peygamberimize Allah tarafından vahyedilen Kur’an-ı Kerim, son ilahi kitaptır. Onda bildirilenlerin bütününe şeksiz şüphesiz inanırız. Meleklerin, kaza ve kaderin, öldükten sonra dirilmenin ve hesabın yani ahiret gününün varlığını tasdik ederiz. İslâm’a girmek; Allah’a, Muhammed Mustafa (s.a.s)’in Allah’ın kulu, peygamberi olduğuna ve onun Allah katından getirdiklerinin tamamına inanmakla olur. Bizler bu inancı “Kelime-i Şehadet” ile dile getiririz. Şimdi sizin kelime-i şehadeti ikrarınıza ve Müslüman oluşunuza şahitlik edeceğiz.” Dedikten sonra Anette Chabowskı Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

ZEHRA İSMİNİ ALDI

Anette Chabowskı’nın bir hayli heyecanlı ve mutlu olduğu gözlemlendi. İsmini de değiştirmek isteyen Anette yeni isminin “Zehra” olmasını talep etti ve kayıtlara “Zehra” olarak kaydedildi.Ardından ilçe Müftümüz Dr. İhsan İlhan’ın yapmış olduğu duaya amin denildi.

İhtida belgesini Zehra’ya takdim eden İlçe Müftümüz Dr. İhsan İlhan, İslamiyeti seçtiğinden dolayı kendisini tebrik ederek Almanca mealli Kur’an-ı Kerim hediye etti.