Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in İzmir'in Tire İlçesine tayininin çıkması nedeniyle onuruna verilen yemeğe Alanya protokolü ve çok sayıda davetli katıldı. Yapılan konuşmalarda Kaymakam Tanrıseven'in Alanya'dan ayrılmasının üzücü ve büyük kayıp olduğu belirtildi. Duygusal konuşmaların yapıldığı yemekte Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi konuşma yaptı.
BAŞKAN YÜCEL "SEVİLEN KAYMAKAM OLARAK ANILACAK"
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel konuşmasında ise şunları kaydetti: "13 yıllık Belediye Başkanlığı dönemimde sayın Kaymakamım 4. Kaymakam. Kaymakam Bey en zor dönemde göreve geldi. Her şeye rağmen Alanya'nın güvenli, huzurlu bir kent olması için çalıştı. Beraber, uyum içinde çalıştık. Sevilen bir Kaymakam olarak anılacak. Alanya halkı adına, Sayın Kaymakamımıza yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum"
ALKÜ REKTÖRÜ PINARBAŞI "ÖĞRENCİLERİMİZE ÖNDERLİK YAPTI"
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "14 aydır Alanya'da görev yapıyorum. 14 aydır Kaymakam Bey ile çalışıyordum. Yeni olan üniversitemize Kaymakam Beyin emeği çok. Sıkıntılarımızda her zaman yanımızdaydı. Kaymakam bey, Üniversitemizin gelişmesine büyük katkılar yaptı. Derslerimize girip, öğrencilerimize önderlik yaptı. Kaymakam Bey Alanya'ya çok seviyor. Buna şahidim. Alanyaspor'a çok büyük tutkusu var. Alanya için büyük kayıp" dedi.
AHEP REKÖRÜ ÖNER "EĞİTİME HEP KATKI SAĞLADI"
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner, "Kaymakam Bey eğitimi düşkün birisiydi. Kısa dönem de olsa öğrencilerimize ders verdi. Ayrıca vakıf başkanımızdı. AHEP'in bu günlere gelmesinde Kaymakam beyin büyük desteği var. Gittiği yerde de eğitime, yüksek öğretime katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
GÜNEY "ZOR DÖNEMLERDEN GEÇTİ"
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, "2 yıldır aynı binada Kaymakam Bey ile görev yaptık. Zor dönemlerden geçtik. Kaymakam Bey her olayına şahit oldum. Her konuda istişare halindeydik. Alanya'ya çok büyük şeyler kattı" dedi.
BAŞKAN ŞAHİN "HÜZÜN İÇERİSİNDEYİZ"
Sıcak bir ortamda geçen yemeğin açılış konuşmasını Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin yaptı. Başkan Şahin, "Kaymakam Beyin Alanya'dan gidecek olmasının hüznü içerisindeyiz. Bu zamana kadar Kaymakam Bey ile uyum içersinde çalıştık. Bizler çok memnunduk. Bu zamana kadar yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.
SİLİ "BÜTÜN ZORLUKLARI YENDİ"
Alanya Turistlik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, "Ayrılıklar ve vedalar her zaman zordur. Kaymakam Bey zor bir dönemde göreve geldi. Görev süresi boyunca da bu zorluklara yendi. Bizlerle birlikte hep uyum içerisinde çalıştı. Her zaman iyi yerlerde olmasını temenni ediyorum" şeklide konuştu.
DEMİR "HERKESİMİ KUCAKLADI"
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, "Kaymakam Bey göreve devraldığı günden bu zamana kadar alçak gönüllüğü ile her kesimi kucakladı. O koltukta rahat oturmadı. Zorlukların üstesinden geldi. Devlete zeval getirmedi. Gittiği yerde başarılı olacağına eminim. Kaymakam Bey demeyeceğim yolun açık olsun sayın valim" diye konuştu.
PROTOKOL TAM KADRO KATILDI
Her kesimden çok sayıda davetlinin katıldığı Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven'in veda yemeğine protokol tam kadro yer aldı. Vedada yer alanlar şöyle: Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Taşkın, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Serkan Akbaba, İlçe Emniyet Müdürü Haşim Çakmaklı, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Mehmet Durdu Öner, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Selim Karakuzu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney ve Yardımcısı Nurettin Uludağ, Daire Amirleri, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları, iktidar ve muhalefet Siyasi Parti Başkanları.