Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi vakıf başkanı ve aynı zamanda Alanya Kaymakamı olan Dr. Hasan Tanrıseven Alanya HEP Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde açılan “Mimarlık Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans” programı kapsamında ders vermeye başladı

Tasarım ve Kültürel Miras Yönetimi olmak üzere iki alt alandan oluşan, tasarım ilkeleri üzerine oturan disiplinler arası bir araştırma ortamı yaratmanın yanı sıra kültürel miras yönetimi ve farklı disiplinler arası ilişkilerin incelenmesinin amaçlandığı programda Dr. Hasan Tanrıseven de mimarlık ve yerel yönetimler arası ilişkiler üzerine birikimlerini paylaşmak üzere öğrencilerle buluştu.

İlk dersinde öğrencilerle tanışan Dr. Tanrıseven, bu alanlarda yaptığı akademik çalışmalardan bahsettikten sonra, bu dersin hem özel sektör hem de kamu sektörü için çok verimli olacağına inandığını söyledi. Program öğrencileri de, Alanya’da özellikle kültürel mirasa da önem veren bir yüksek lisans programı açılmasının Alanya için büyük bir fırsat olduğunu ve herkesin bu fırsatı değerlendirmesi gerektiğini dile getirdiler.