Toplantı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulunan Takavut  sözlerine geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden  Şevkiye Sipahioğlu’nun yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı dileyerek başladı.

MTV zammını eleştiren Takavut, “ Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde önce yüzde 40-45 gibi rakamlar dolaştı. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı olaya el attı. Bu oranların tekrar gözden geçirilmesini Bakanlar Kurulu’na talimatı verdi. Her yetkili farklı bir dilden konuşuyor. Sabah TV’de izledim bir yetkili dedi ki bu zamlardan gelen parayı Savunma Sanayi’ne aktaracağız. Ben buradan tüm vatandaşlarıma şunu söylemek istiyorum. Bugün emperyalist ülkeler kapitalist ülkelerin zaten hedefleri budur. Ülkeleri bir birleriyle savaştırıp silah satmak oradan da ciddi miktarda gelir elde etmek. Şimdi bize ne oldu da çevremizdeki tüm komşularla düşman olduk ve savaş pozisyonuna geçtik” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE YURT BİLE HAZIRLAYAMAYIP HER ŞEYİ SAVUNMA SANAYİ’NE HARCIYORUZ”

Üniversiteli öğrencilerin ciddi anlamda yurt sıkıntısı çektiğini belirten Takavut, “Üniversitelerimiz açıldı. Bir sürü gencimiz üniversitelere gitti. Başka şehirlerden de fakültemizi kazanıp Alanya’ya gelen öğrencilerimiz var. En büyük sıkıntıları yurt sıkıntısı. Yani konaklama sıkıntısı. Bugün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde eğitip en iyi şekilde zemin hazırlayacağımız yerde onlara bir yurt bile hazırlayamayıp her şeyi silaha Savunma Sanayi’ne, topa, tüfeğe, helikoptere, savaş uçaklarına, mermilere ayırmanın anlamı yok. Elbetteki ülkelerin savunmalarının güçlü olmaları önemlidir. Ama bizim gibi bir ülkede daha çok yapacak işlerimiz var. Şimdi siz vatandaştan alacak olduğunuz paraları götürüp Savuma Sanayi’ne yatırırsanız bu iş ülkeyi iyi bir yere götürmez” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE FABRİKA BACALARI TÜTMÜYOR”

Savunma Sanayi’yi güçlendirmek için hakla yüklenmek yerine fabrika açılıp oradan gelen gelirle sanayiyi güçlendirmemiz gerekir diyen Takavut, “ Vatandaştan aldığınız paraları yeni yönetime yönelik fabrikalar yapın. Üretim tesisleri yapın. Bu üretim tesislerinde istihdam sağlayın. Sağladığınız istihdam ve üretimden sattığınız elde ettiğiniz paralarla da Savunma Sanayi’yi güçlendirebilirsiniz. Bu sene aldınız. Vergiyi vatandaşa yüklediniz. Savunma Sanayi’yi güçlendiriyorum. Modernize ediyorum dediniz. Gelecek sene karşınıza modern bir silah çıktı. O zaman da yeni bir zam mı koyacaksınız. Modernizasyon yapmak için bu silahları yeni bir vatandaşa yük mü getireceksiniz.  O nedenler paraların hepsini Savunma Sanayi’ne aktarmak yanlıştır” ifadelerine yer verdi.

“ACENTELER YAPRAK DÖKÜMÜ GİBİ DÖKÜLÜYORLAR”

2017’nin beklentiyi karşılamadığını savunan Takavut “Turizm sezonu sona ermek üzere. Sona ererken de acenteler yaprak dökümü gibi dökülüyorlar. Bunlardan bir tanesi de JP Turistik Acentesi var. Bunun batma sebebi. Sigorta şirketi acenteye güvenmediğinden dolayı sigortayı yenilemedi ve yapmadı. Avrupa ülkesinde ve ülkemizde sigortasız ziyaretçi gelmiyor.  O nedenle zora düştüler. Fakat sevindirici bir tarafı var. 31 Ekim’e kadar olan tüm seyahatlerini misafirlerimiz yapabilecek ama ondan sonraki seyahatler yok. Hiçbir sigorta şirketi sigorta yapmıyor. Acente güvenirliğini yitirmiş. Bunlar Türkiye için, bizler için eksi yazan şeyler. Emeklemekte olduğumuz bir türlü toparlanamadığımız turizm sektöründe İtalya, Yunanistan, İspanya, aldı başını gidiyor. Ciddi bir yoğunluk yaşadılar. İyi paralar kazandılar. Biz de otellerimizde bu sene bir yoğunluk yaşadık ama şunu gördük ki, yoğunluk getirisi olmayan bir yoğunluk. Otelciler kendileri zor durumda kalmaya başladılar, zaten esnaf zor durumda biliyorsunuz. Çünkü otelde kalan müşterilerin hiç biri otelde dışarı çıkmıyor, ekonomik durumları kötü Dışarıya çıkıp en başka bir restoran da yemek yiyorlar ne de alışveriş yapıyorlar. Tabi bu nedenle ülkenin esnafı şu anda zor düştü, çünkü sezon sonu geldi. Umarız devlet hükümet zorda olan esnaflarımıza ya yeni bir kredi ile veya almış oldukları kredileri öteleyerek, faizleri düşürerek bir şeyler yaparsa, bir can suyu verirse belki bu esnaflarımız ayakta kalabilir. 2017’den çok şeyler bekleyen esnaf ve işletmeciler 2017’yi de kaybetti. 2017 öyle istediğimiz gibi sonuçlanmadı. Karşılıksız çeklerle ilgili Antalya 5’inci sırada yer alıyor. 81 ilde 5’inci sırada olmak iyi bir şey değil” şeklinde konuştu.

“BİZİM UYARILARIMIZ DİKKATE ALINMADI”

Geçtiğimiz günlerde Telekom Kavşağı'nda yeni yapılan battı çıktı aşırı yağan yağmurlar nedeniyle sular içinde kalmış vatandaşlar araçlarını kullanmakta zorlanmışlardı. Konuyla alakalı konuşan Takavut, "Biz bu battı çıktı yapılmaya başlamadan önce plan, proje aşamasındayken bazı karşı çıkışlarımız oldu. Bazı yanlışları gördük bunların önleminin alınmasını söyledik. O zaman bize dediler ki, "Siz yapılan yatırımlara karşı çıkıyorsunuz, CHP olarak hep böyle yapıyorsunuz." Biz açıklama yaptık. Biz yapılan yatırımlara karşı değiliz. Aslında yapılan yatırımların desteklenmesini sağlayan bir partiyiz. Ancak gördüğümüz yanlışlar proje yanlışları olabilir. İhale yanlışları olabilir bunarlı kamuoyu ile paylaşmak bizim görevimiz. O günde uyardık, uyarımız çok fazla dikkate alınmadı. Ancak bugün de diyoruz ki, Bizim o uyarılarımız dikkate alınmış olsaydı, o düzenleme bu şekilde değil farklı şekilde olsaydı bugün bu sıkıntılar olmayacaktı. Umarım önümüzdeki yapılacak olan battı çıktılarda, üst geçitlerde ve katlı yollarda bu tür yanlışlıklar olmaz. Daha dikkatli davranılır. Kamuoyu ile paylaşılır, muhalefete de sorulur. Yani bizlerinde görüşleri alınır, doğrusu ne ise o yapılır. CHP ülke yararına olan usulsüzlüklerin olmadığı ülkede yapılan tüm yatırımların yanında olduğunu herkesin bilmesini istiyoruz. Biz Alanya’da böyle bir yerel siyaset yapıyoruz. Alanya'nın menfaatleri doğrultusunda, Alanya’nın vatandaşlarının menfaatleri doğrultusunda yapılacak olan her türlü yatırımın yanındayız. Bunun A partisi, B partisi, C partisi olmaz. Bu işi AKP yapıyorsa yardımcı oluruz, MHP yapıyorsa yardımcı oluruz ama CHP’de elini taşın altına koyuyorsa buna da herkesin saygı duyması gerekir" diye konuştu.

Bir gazetecinin sorduğu CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı'nın delege seçilememesi  sorusunu da yanıtlayan Takavut, “Çok doğal bir olayıdır. Büyütülecek bir şey değildir" diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilisim