Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavut, "MİT tırları görüntülerinin yayınlanması" davasında CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutuklanma kararının verilmesi üzerine bir açıklama yaptı. Takavut'e Alanya Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri ile çok sayıda partili de destek verdi. Takavut, "Gerçek suçluların yargılanmadığı, masum insanların hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Suç işleyenler yargı önüne dahi çıkmazken, yasal haklarını kullananlar baskı ve zulüm amacıyla cezalandırılıyor. Onların da yargılanacağı günler elbet yakın ve gelecektir" dedi.

'YILLARIMIZI DEMOKRASİYE VERDİK'

Enis Berberoğlu'nun herkesin bildiği, tanıdığı, yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisi olduğunu söyleyen Takavut, "Şimdi hiçbir veri ve delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor. Hangi anlayışla, hangi hukukla? Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında muhakkak kalacaklar. CHP'liler olarak biz yıllarımızı demokrasi ve adalet için harcadık. Bu ülkede adalet, demokrasi ve düşünce özgürlüğü istiyoruz. 15 Temmuz darbesini yapanlar adaleti ve demokrasiyi yok ettiler. Sivil darbeye 'Hayır' diyoruz. Adalet dünyanın en soylu kavramıdır. Adaletin olmadığı bir ülke mi, devlet mi, halk mı olur?" diye sordu.

 'YÜRÜYÜŞE BİZ DE KATILACAĞIZ'

Devletin temeline dinamit konulduğunu savunan Takavut, "CHP teslim olmaz, boyun eğmez. Bugüne kadar cumhuriyet ve demokrasi için sürdürdüğümüz direnişi aynı inanç ve kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu ülkeye demokrasi ve adalet gelinceye kadar sürecek olan yürüyüşümüze Güven Park'ta adalet çığlığımızla tek yürek olarak başladık. Bu yürüyüşümüz aşağı yukarı 23 gün sürecek. Bu yürüyüşümüz esnasında tabi ki bizler de 23 gün içerisinde neler yapacağımızı şekillendireceğiz. Daha işin başındayız. Sabahtan bu yana Antalya'daki tüm ilçe başkanı arkadaşlarımla görüşmeler yapıyorum. Antalya'nın tümünü kapsayacak bir eylem içinde olacağız" diye konuştu.