Hafize DEMİREL - Mahmutlar’da gerçekleştirilen haftalık yönetim kurulu toplantısında konuşan CHP Alanya İlçe Başkanı Ali Takavut,  partisini üye sayısı konusunda eleştirdi. Bundan sonraki yönetim kurulu toplantılarını mahallelerde yapacakalrını ifade eden Başkan Takavut, “Bugün ilkini en büyük mahallemiz Mahmutlar‘da gerçekleştiriyoruz” dedi.

CHP'nin çok ciddi bir tüzük değişikliği kurultayı yapacağını ifade eden Başkan Takavut,  “Biz de arkadaşlara değişik çevrelere sorarak tüzük değişikliği ile ilgili önerilerimizi bir liste halinde Antalya il başkanlığına ulaştırmış bulunuyoruz. Bunlar içerisinde önemli başlıklar var. Milletvekili, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri için adayların ön seçimle belirlenmesi bizim teklifimiz olacak” dedi.

BİR SÜRÜ NAYLON ÜYE VAR

Sahada aktif olarak çalışan çok az üye olduğunu vurgulayan Başkan Takavut, “Antalya'da yaklaşık 40 bin üyemiz, Alanya’da ise 3 bin üyemiz var ama aktif üyelikte sahada 100 kişiyi göremiyoruz. Etkinliklerimizde ve toplantılarımızda 3 bin üyeden 100-150 kişi katılıyor. Bu tüm Türkiye genelinde aynı. Üyelik sisteminin sıfırlanarak yeniden yapılandırılması lazım. Bizim partimizde bir sürü naylon üye var, bu bir gerçek” diye konuştu.

99 LİRALIK FATURA 192 LİRA OLARAK GELİYOR

Vatandaşların en büyük sıkıntılarından birisinin  elektrik faturalarındaki  yansımalar olduğunu ifade eden Takavut " Bu konuyu daha önceki basın açıklamasında dile getirmiştim. 99 liralık fatura 192 lira olarak geliyor. Burada çeşitli kesinti birimleri var. Vatandaş bundan çok muztarip. Yargıtay herhalde onayladı, bu kaçak elektrikler ile ilgili yasayı. Yani kaçak elektriklerin bedeli de sizlere yansıyacak. Vatandaşlar bunları ödeyecek. Buradan vatandaşlara sesleniyorum. Eğer vatandaşlar bu faturalara tepki göstermezlerse bu daha da ağırlaşacaktır. Yani bizim acıkmamızla bu bitmiyor. Vatandaşlardan bu konuda duyarlık istiyoruz. Gerekli yerlere gerekli itirazlarını yapmalılar. Vatandaşlarımız hakkını arasın, bizde vatandaşların yanında duracağız" dedi.

ALANYA ZENGİN DEĞİL

Alanya’nın zengin bir yer gibi görünse de öyle olmadığı belirten Takavut, “Alanya’da 13 bin kişi değişik şekilde yardım alıyor. Bu yardımlara baktığımız zaman 2015'ten 2017'ye kadar olan 3 yıl karşılaştığında, ülke sürekli olarak zenginleşti diyoruz, gelişiyor diyoruz ben zenginliği ve gelişmeyi o ülkedeki vatandaşların refah seviyesinin yükselmesi ile eş değer tutarım. Ama baktığımız zaman durum öyle değil. Örneğin Maddi gıda yardımı yapılmış 2015'te 3 bin 588 kişiye verilmiş 2016'da 5 bin 16 kişiye çıkmış 2017'de ise 5 bin 484 kişiye çıkmış. Yani sürekli bir çıkış var. Rakamlar aşağı doğru düşmüş olsaydı o zaman refah seviyesi yükseliyor diyebilirdim. Ülkede refah seviyesi yükselmiyor. Yapılan istatistiklere göre 23 kişiden bir kişi 1 kişi fakir olarak düşüyor. Eskiden terör ülke gündeminde birinci sırada iken şuanda ekonomi birinci sırada. İnşallah önümüzdeki 2018 turizm sezonu iyi geçer, hem esnaflarımız hem geçmiş 2 yılın yarası sarılır. 54 tane turizmden beslenen sektör var, bunlar için de iyi sezon olur. Sezon sonu inşallah bütün Alanya'nın yüzü güler” dedi.

Editör: TE Bilisim