Geçtimiğimiz günlerde Konya'da bir yerel televizyon canlı yayınında “Vekil adayı olacak mısınız?” sorusuna “Benim şahsi bir çıkarım olamaz” cevabını veren Tahir Akyürek, herkesin merak ettiği soruya da cevap vermiş oldu.

Şahsi bir yol haritası ortaya koyamam şeklinde konuşarak net bir cevap vermedi ve vekillik kararının Ankara’dan olacağının sinyalini verdi.

Mensubu olduğu AK Parti’nin 3 dönem kuralına takılacak olan Tahir Akyürek’in 2019 Mart ayında aday olamayacağı biliniyor.

Bu durumda Tahir Akyürek’in akıbetinin ne olacağı merak konusu haline geldi.

Gün içinde yaşanan gelişmeler dahilinde Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in istifa edip AK Parti'den istifa etmesi gündeme geldi.

2004 yılından bu yana yani 14 yıldır Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Tahir Akyürek, istifa ettiğini açıkladı.

24 Haziran seçimlerinin resmen ilan edilmesiyle birlikte seçilmişlerin ve kamu dairelerinde görev yapan memurların bugün mesai bitimine kadar istifa etmeleri gerekiyordu.

Tahir Akyürek de istifasını açıkladı ve 14 yıllık görevini bırakarak AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Bir basın toplantısı düzenleyen Tahir Akyürek, görev yaptığı süreçte tüm ekip arkadaşlarına ve emek veren herkese teşekkür etti.

Toplantıda AK Parti İl Başkanı Hasan Angı da vardı.

mithat-buyukalim.jpg

Başkan Tahir Akyürek, bundan sonraki süreçte yerine başkan olarak Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Başkan vekili Mithat Büyükalim'in görevi yürüteceğini belirtti.