İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın, Suriye’den gelen acı haberlerin ardından yaptığı açıklamada AK Parti hükümetinin dış politikasına yönelik sert eleştirilerde bulundu. Büyük Ortadoğu Projesi’nin ayaklarının bir bir oluşturulduğunu ve sistematik bir şekilde uygulandığını söyleyen Apaydın, “Biz 3 ay önce Rusya ile dost, ABD ile düşmandık. Şimdi Rusya ile düşman, ABD ile dost olduk. Neden olduğunu nasıl olduğunu çok bilmediğimiz halde sürekli dostumuzu ve düşmanımızı değiştiriyoruz” dedi. 
“BİZİM OLMAYAN SAVAŞLARDA NEDEN ASKERİMİZ ÖLÜYOR?”
Apaydın, “Bizim asıl kahrolduğumuz, içinde çıkamadığımız, cevap veremediğimiz soru neden bizim askerlerimiz bizim olmayan savaşlarda ölüyor, şehit oluyor? Bizi idare edenler bu konulara vahameti yaşadıktan sonra ancak çözüm bulmaya çalışıyor” dedi. Apaydın, 2011 yılında başlayan Suriye’deki karışıklara karşın dış politikanın üretilmediğini şahıslara göre değiştirildiğini ve askerin gerekli tedbirler alınmadan sınır ötesine gönderildiğini ifade ederek “Bu iradeyi ve zihniyeti kabullenmiyoruz. Askerlerimizin güvenliği sağlanıp sevk ve idare edilmeliydi. Önceki geceden beri kahroluyoruz. ‘Şehit tepesi boş kalmayacak’ diyen akıl bunu hangi akılla söylediyse çok üzülerek görüyoruz ki bunlar gerçekleşiyor” diye konuştu. 
“AVRUPA KAPILARINI AÇMAKTA GEÇ KALINDI” 
Bir an önce ülke ve milletin barış ve huzur ortamına kavuşması, askerlerin şehit olmadan vatanlarına dönmesi, sınırlarda güvenliğin gerektiği gibi alınması gerektiğini vurgulayan Apaydın, hükümetin mültecilere Avrupa sınırlarını açmakta geç kaldığını da ekledi. Avrupa’nın Türkiye’yi emniyet supabı olarak kullandığını ve herhangi bir destekte bulunmadığını belirten Apaydın, Türk milletinin sosyal ve ekonomik zorluklar yaşadığını söyleyerek “Keşke daha önce sınırlar açılsa ve Avrupa ülkeleri kendi ülkelerinde sığınmacıların ne kadar soruna yol açtığını, ne kadar ülkenin düzenini bozduğunu görselerdi. Yanlışın neresinden dönersek kardır” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim