Gerçek Alanya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim İpbüker, Alanyaspor-Başakşehir maçını değerlendirdi.

Kim ne derse desin son 4 haftadır Alanyaspor, gerçek kimliğini sahaya yansıtıyor. Ama bir türlü olmuyor.

Kimi zaman bizim futbolcularımızın beceriksizliği, kimi zaman rakip kalecilerinin mahareti... Ama çok canımızı yakan da sahanın adaletini sağlayan hakemlerimiz...

Kimseyi suçlamak istemem ama Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ”Oyunun 80'inci dakikasından sonra oyuna tekrar sahip olduk ve yakaladığımız 2 pozisyonu da değerlendiremedik. Sonuçta kazanabilirdik ama 70-80 dakikalarda da oyunu kaybedebilirdik” diye konuştu.

Bu noktada kendisine de hak veriyorum. Zira Alanyaspor 10 kişi kalmasaydı Başakşehir, kendi tarihinin en büyük hezimetlerinden birini yaşayabilirdi.

Hakemlerin oyuncu sağlığını korumasıyla ilgili konuşan Abdullah Avcı, Merih'in sarı kart gördüğü pozisyonla ilgili de Merih'in de kırmızı kart görmesi gerektiğini söyledi.

İlk yarının son anlarında Sackey'in sakatlanması, Nsakala'nın arkadan aşil tendomuna basan Caicara'yı es geçen Abdullah Avcı, sahadaki 12'nci oyuncusuna taktiği maç öncesinde iyi verememişe benziyor.

Hakem Ali Palabıyık, Başakşehir ataklarında olmasa da Başakşehir'in defans hattında yaptığı kritik hamlelerle elinden geleni yaptı. Buna kimse itiraz etmesin. Welinton'a kırmızı kart gösterirken de performansı zirve yaptı.

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu: “VAR’a rağmen peş peşe gelen hakem hataları tüm takımları düşündürtmeye başladı.” dedi ve son noktayı koydu.

Sonuç olarak Başakşehir sahada 12 kişi olmasaydı Alanyaspor'un rahat kazanacağı bir maçtı diye düşünüyorum.

Ki haftabaşında maçın hakemiyle ilgili de hepinizi uyarmıştım... Bu yönümle de yine "ben demiştim" demekten gurur duyuyorum.

“3 büyüklerden başka takımların şampiyon olması ya da 3 büyüklerden birinin şampiyon olması önemli değil önemli olan Alanyaspor’un üstüne basmadan şampiyon olabilmektir.” diyerek söyleyeceklerimin bu kadar olmadığını da belirtmek istiyorum.