Yaklaşık 60 Kişilik grup önce Alacadağ zirvesindeki Eroğlu Nuri kabrini, sonra  Saklısu Mahallesi’nde bulunan Abdal Kâfi ve Bedir Hazretleri mezarlarını ziyaret ettiler, doğal güzellikleri hissettiler. 

ANADOLU'YU ANLAMAK VE ANLATMAK İÇİN SUFİ YOLU PROJESİ

Sufi Yolu projesi yaklaşık 6-7 ay önce Batı Antalya'da, Antalya’nın kültürel derinliğini Türkiye ve Dünya’ya anlatmak ve anlamak amacı ile başlatıldı. Sufi yolu, Elmalı'dan Finike’ye Korkuteli’ye Kumluca'ya kadar uzanan bir yol. Sufi Yolu Projesi ile bu yol üzerinde bulunan değerler canlandırılmak ve kadim tarihten günümüze gelen eserler yaşatılmak ve yarınlara aktarılmak isteniyor. 

SUFİ YOLU KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİ YAŞAMAK VE YAŞATMAKTIR

Milletvekili Atay Uslu Alacadağ'ın 2000 metrelik zirvesinde Kumluca ve Finike Ovalarının görüldüğü  ve Eroğlu Nuri'nin kabrinin bulunduğu noktada katılımcılara  şu bilgileri verdi: "Finike'den  Elmalı’ya uzanan  Sufi Yolu Projesi konusunda da çalışmalar yapıyoruz.  Sufi Yolu, Eroğlu Nuri, Bedir Hazretleri'den ve Abdal Kâfi'den,  Abdal Musa'ya, Vahabi Ümmi, Sinan-ı Ümmü, Niyazi Mısri’ye, uzanan manevi değerlerimizin bulunduğu gönül ve mekan yoludur. Manevi değerlerimizden Alacadağ'ın zirvesinde kabri bulunan Eroğlu Nuri'de bu gönül yolunda bir duraktır. Biz bu değerlerimizi hatırlamak ve hatırlatmak, manevi ve kültür dünyamızın zenginliklerini hissetmek ve hissettirmek  için bugün buradayız. Çabamız Kendi şehrimizin her özelliğini keşfetmek.  Hedefimiz Eroğlu Nuri'nin "Sev, Sevil, Sevdir " sözleriyle anlattığı medeniyetimizi paylaşmak. Herkesi bu güzellikleri görmek, kültürü hissetmek için Sufi yoluna  bekliyoruz. " Grup ardından Selçuklu Camii’ni ve Saklısu bölgesinde bulunan tarihi noktaları ziyaret etti.