Kötü geçen 2016 ve 2017 turizm sezonları sonrası 2018’de adeta patlama yapan turizm sezonuna ve 2019 beklentilerine ilişkin değerlendirmeler yapan My Planet Tour Yönetim Kurulu Başkanı ve Caligo Otel Yönetim Kurulu Üyesi Suat Çavuşoğlu, ilçenin kapasitesini de yorumladı. 

BAZI OTELLER AÇIK KALABİLİR

İlk olarak 2018 yılını yorumlayan Çavuşoğlu, sezonun Ekim ayı ortasına kadar devam edeceğini ifade ederek, “Ekim ortasına kadar sezon devam edecek gibi görünüyor. Otellerimizde doluluk oranları halen çok yüksek. Hatta büyük otellerimiz için sezon Kasım ayı sonuna kadar sürebilir. Hatta kışın kapatan bazı büyük otellerin açık kaldığını bile görebiliriz.” İfadelerini kullandı. 

YÜZDE 25-30 ARTIŞ BEKLİYORUZ

2019 yılı içinde beklentileri aktaran Suat Çavuşoğlu, “Güzel geçen 2018’in ardından 2019 için de beklentilerimiz doğal olarak yükseldi. An itibariyle yaptığımız kontratlar önümüzdeki yıl için yüzde 25 ile 30 arasında artış olacağının sinyallerini veriyor. Erken rezervasyonlarımız şimdiden başladı.” Diye konuştu. 

SEZON ARTIK 6 – 7 AY DEĞİL

Alanya’da gelinen son noktaya işaret eden Çavuşoğlu, “Alanya’da artık sezon 6-7 ay değil. 12 aya yayılıyor. Yaz döneminde deniz, kum, güneş turizmi var ama kışında 3’ncü yaş turizmi yapılıyor. Kış döneminde üniversitemiz de küçük aparatlarımıza destek veriyor.” Şeklinde konuştu. 

GARANTİLİ SATIŞLAR ÇOK İYİ

Kötü geçen 2016 ve 2017 sezonlarından dolayı 2018’de garantili oda  alımı yapmayan Avrupalı tur operatörlerinin 2018’in yüksek sezonunda yer bulamadığına vurgu yapan Myplanet Yönetim Kurulu Başkanı Çavuşoğlu, “Avrupalı operatörler yüksek sezonda oda bulamadığı için sıkıntı yaşadı. Bu nedenle garantili oda için şimdiden otellerle görüşüyorlar. Garantili oda satışlarımız da çok iyi seviyede.” Diye konuştu. 

KAPASİTE SIKINTIMIZ YOK

“İç pazardaki artış, alternatif pazarların devreye girmesi ve Avrupa pazarındaki artışı Alanya kaldırabilir mi?” şeklindeki soruya da cevap veren Çavuşoğlu, “Kapasitemiz yeterli. Sıkışıklık belli dönemlerde oluyor bunu da satış durdruma ve çelşitli destinasyonlara yönlendirme ile çözüyoruz. Türkiye’de 1.3 Milyon Alanya’da ise 200 bin yatağımız mevcut. Ancak 2019 yılında beklenen tablo oluşur ise 2020 ve 2021’de ülkeninde ekonomik şartları uygun olursa yeni yatırımlar gelecektir.” Şeklinde konuştu.