Burak GÜL

Beklentilerin üzerinde geçen 2018 turizm sezonu, 2019 için iştah kabartıcı umutların doğmasına neden oldu. Bununla birlikte fuarlardan alınan izlenimler de 2019 turizm sezonunun çok iyi olacağı görüşünde. Özellikle İskandinav pazarında faaliyet gösteren My Planet Turizm Yönetim Kurulu Başkanı ve Eski TÜRSAB Alanya BTK Başkanı Suat Çavuşoğlu 2019 yılı beklentilerini Gerçek Alanya Gazetesi'ne yorumladı. Özellikle güvenlik konusuna oldukça önem vere yaşlı turistlerin gelmemesi kış döneminde şehir içi oteller için büyük sıkıntıyı beraberinde getirmişti. Çavuşoğlu, 3’ncü yaş turizmi ile ilgili de değerlendirmeler yaptı. 

“İSKANDİNAV PAZARINDA BÜYÜK ARTIŞ BEKLENİYOR”

Çavuşoğlu, öncelikli olarak yaz dönemine ilişkin durum değerlendirmesi yaparak, “İskandinav pazarında önemli oranda yükseliş var. Uçak sayımızda artışa gidildi. Yüzde 30’luk bir arışımız var. İsveç, Norveç ve Danimarka’da özellikle artışlar göze çarpıyor. Erken rezervasyonlarda şuan yüzde 30 artışı gördük. Tur operatörleri Mart ayını bekleyecekler ve rezervasyonlara göre daha da artışa gidebilirler.” Diye konuştu.

“3’ÜNCÜ YAŞ TURİZMİNİ GERİ KAZANDIK”

Herkesin yaz sezonuna odaklandığı dönemde kış sezonu için büyük önem taşıyan 3’üncü yaş turizmi ile ilgili de yorumlarda bulunan Suat Çavuşoğlu, “Kış döneminde şehir içerisindeki oteller için 3’üncü yaş turizmi büyük önem taşıyordu. Emekli turistlerimiz kendi ülkelerinde soğuk havalarda kalmak yerine burada kışı geçiriyordu. Ancak son yıllarda bunu biraz kaybetmiştik. Ancak bu yıl 3’üncü yaş turizmi de geri kazandık gibi görünüyor. Bu durum şehir otelleri açısından büyük önem taşıyor” İfadelerini kullandı.