Nefes kesen maçların yaşandığı Süper Lig’de düşen takımlar belli oldu. Osmanlıspor, Gençlerbirliği ve Karabükspor lige veda ederken gözler şampiyonluk mücadelesine çevrildi.

Şampiyonluk mücadelesi veren 3 takımdan Başakşehir son hafta Antalyaspor’u deplasmanda mağlup etti ve şampiyonluk iddiasını son haftaya bıraktı. Başakşehir’in şampiyon olması için Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin maçlarını kaybetmesi gerekiyor. An itibariyle 69 puanda bulunan İstanbul temsilcisi son hafta maçında Kasımpaşa’yla karşı karşıya gelecek.

İkinci sırada yer alan Fenerbahçe, deplasmanda ligden düşmesi kesinleşen Karabükspor’u 7-0’la geçti. Burada dikkati çeken en önemli detay ise Fenerbahçe’nin averajını ligin zirvesinde yer alan Galatasaray’ın üstüne çıkarması oldu. Bu maçtan önce ligde 68 gol atan Fenerbahçe, Karabük’e attığı 7 golle averajını bir anda 75’e yükseltti. Fenerbahçe, Süper Lig’de bu sezon Galatasaray’la iki maçta da golsüz berabere kaldı. Bu bakımdan Fenerbahçe, son maçını Konyaspor’a karşı oynayacak ve bu maçtan galip gelmesi; Galatasaray’ın da Göztepe’ye mağlup olması durumunda Fenerbahçe, şampiyon olacak.

Ligin zirvedeki takımı Galatasaray ise bu hafta kendi evinde Yeni Malatyaspor’u mağlup ederek zirvedeki yerini korudu. Puanını 72’ye yükselten sarı kırmızılılar, şampiyonluğu son haftaya bıraktı. Göztepe deplasmanında ter dökecek Galatasaray, berabere kalsa bile şampiyonluğunu ilan edecek. Öte yandan sarı kırmızılıların mağlup olması durumunda Başakşehir, Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanan maçlar esas alınacak ve şampiyon bu üç takımın birbiriyle oynadıkları maçlarda aldıkları skorların baz alınmasıyla şampiyon takım belli olacak.

Süper Lig’de Başakşehir Galatasaray’ı 5-1’le mağlup ederken Galatasaray’a ikinci maçta 2-0 mağlup olmuştu. Galatasaray’ın ve Fenerbahçe’nin puan kaybetmesi durumunda Başakşehir şampiyon olacak.

Son hafta karşılaşmalarında Galatasaray mağlup olur Fenerbahçe galip gelirse Başakşehir galip gelse bile Fenerbahçe şampiyonluğunu ilan edecek.