Aytemiz Alanyaspor, deplasmanda Demir Grup Sivasspor’a konuk oldu. 90 dakika boyunca üstün oynayan taraf Alanyaspor olmasına rağmen, rakibin ilk yarının başında penaltıdan bulduğu golle turuncu yeşilliler sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. İlk yarının daha başında  Sivasspor, 9’uncu dakikada Caulker’ın rakibine cezaalanı içerisinde yaptığı müdahale sonrası kazandıkları penaltıyla 1-0 öne geçmesinin ardından adeta kendine gelen Alanyaspor, sık sık atağa çıkarak beraberlik golünü aradı. Oldukça hareketli geçen ilk yarıda istediği golü bulamayan Alanyaspor, rakibine de gol şansı vermedi. İlk yarısı oldukça sert ve hareketli geçen mücadelede takımlar soyunma odasına 1-0’lık skorla gitti. İkinci yarıya hızlı başlayan Alanyaspor, uzun süre rakip kaleyi yoklasa da aradığı golü bulamadı. İkinci 45 dakikada Sivasspor’a çok az atak şansı veren turuncu yeşilliler, çok istekli bir oyun ortaya koydu. Özellikle 15’inci dakikadan sonra oyun üstünlüğünü ele alan Alanyaspor, kalan 75 dakikada yüzde 63’e yüzde 37 üstünlükle oynadı. Çok iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen rakibinden puan almayı başaramadı ve sahadan 1-0’lık mağlubiyetle ayrıldı. Bu skorla 39 puanda kalan Alanyaspor, 5’nci sırada yer alırken, Sivasspor 45 puan ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

MAÇTAN DAKİKALAR
90' Maçın sonuna en az 4 dakika ilave edildi. 

90' Sivasspor'da Fatih, Siopis'e yaptığı sert müdahale sonrası sarı kart gördü. 

88' Alanyaspor bu dakikalarda ataklarını sıklaştırdı. Üst üste bulduğu pozisyonlarda rakip kaleyi yoklayan Alanyaspor, gol arıyor. 
 
78' Sivasspor'da oyuncu değişikliği. Yasin oyundan çıkarken yerine giren oyuncu Claudemir oldu. 

75' Alanyaspor bir kez daha gole yaklaştı. Bakasetas'ın cezaalanı dışında kullandığı serbest vuruşta cezaalanı içerisindeki Mustafa Pektemek yükseldi. Mustafa'nın kafa vuruşu az farkla dışarı çıktı. 

73' Sivasspor'da kaleci Samassa maçı yavaşlattığı gerekçesiyle sarı kart gördü. 

71' Sivasspor'da oyuncu değişikliği. Yatabare oyundan çıkarken yerine giren oyuncu Kone oldu. 

67' Gelişen Alanyaspor atağında Cisse'nin ortasında ceza sahasının sol çaprazında yükselen Mustafa Pektemek, Goiano'nun üstünden kafayı vurdu ancak top yandan dışarı gitti.

64' Alanyaspor'da oyuncu değişikliği. Musa oyundan çıkarken yerine giren oyuncu Mustafa Pektemek oldu. 

64' Sivasspor'da Hakan Bakasetas'a yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. 

63' Sivasspor'da oyuncu değişikliği. Fernando oyundan çıkarken yerine giren oyuncu Emre Kılınç oldu. 

47' Alanyaspor ikinci yarıya hızlı başladı. Gelişen atakta Alanyaspor, ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Cisse'nin vuruşunu kaleci Samassa kurtardı.

46' Alanyaspor ikinci yarıya Bammou- Fernandes değişikliği ile başladı. 

İKİNCİ YARI BAŞLADI

sivas’ta-penaltiyla-yikildi-.jpg

İLK YARI SONA ERDİ.

45+3' Sivasspor'da Marcelo sarı kart gördü. 

45' İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave edildi.

37' Alanyaspor'da Musa'nın sağ kanattan yaptığı ortasına ceza sahasında Cisse gelişine bir vuruş yapmayı denedi ama ıska geçti.

32' Sivasspor'da Erdoğan sarı kart gören oyuncu oldu.

27' Onur Bulut rakibine yaptığı müdahale sonrası sarı kart gördü. 

20' Alanyaspor bu dakikalarda rakip kalede etkili. Sık sık atağa çıkan turuncu yeşilliler beraberlik golünü arıyor. 

9' Sivasspor Mert Hakan'ın kullandığı penaltı atışıyla durumu 1-0'a getirdi. 

5’ Sivasspor atağında Mert Hakan'ın ortasına Hakan Arslan kafa vurmak isterken, Alanyaspor cezaalanı içerisinde Caulker, topa müdahale etmek isterken rakibinin yüzüne vurdu. Hakem Zorbay Küçük VAR’ın uyarısıyla pozisyonu izledi ve Sivasspor’a penaltı verdi.

1' Kritik maç Zorbay Küçük'ün düdüğü ile başladı. 

DEMİR GRUP SİVASSPOR

Mamadou Samassa, Marcelo Augusto Ferreıra Teıxeıra, Aaron Chrıstopher Bılly Ondele Appındangoye, Samba Camara, Erdoğan Yeşilyurt, Fatih Aksoy, Hakan Arslan, Mert Hakan Yandaş, Yasin Öztekin, Fernando Andrade Dos Santos, Mustapha Yatabare

YEDEKLER

Ali Şaşal Vural, Muammer Zülfikar Yıldırım, Furkan Sağman, Paul Papp, Armın Derlek, Isaac Cofıe, Claudemır Domıngues De Souza, Emre Kılınç, Arouna Kone

AYTEMİZ ALANYASPOR

Jose Marafona, Efecan Karaca, Papıss Cısse, Anastasıos Bakasetas, Fabrice Nsakala, Welınton Souza Sılva, Onur Bulut, Emmanouıl Sıopıs, Musa Çağıran, Steven Roy Caulker, Yacıne Bammou

YEDEKLER
Cenk Gönen, Eray Birniçan, Junıor Fernandes, Baiano, Kaan Kanak, Mustafa Pektemek, Umut Güneş, Georgıos Tzavellas, Emircan Altıntaş