Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Çevre Mühendisleri Odası işbirliği ile sinekle mücadele birimlerinde çalışan personeli eğitiyor. Tüm ilçelerde gerçekleştirilecek eğitim ilk ayağı Alanya ve Gazipaşa’da yapıldı. ‘Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitim’ konulu eğitim Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) sınıflarında verildi. Üç gün süren ve 83 kişinin katıldığı eğitimin ilk günü teorik, ikinci günü uygulama, üçüncü gün ise ilk yardım dersleri verildi.

SERTİFİKA VERİLECEK

‘Biyosidal Ürünler Eğitimi’ni Antalya Çevre Mühendisleri Odası Eğitimler Sorumlusu Lokman Atasoy, Uygulamalı eğitimleri Uğur Burhan Yıldırım ve Elçin Kökdemir Ünşar, İlkyardım eğitimi ise Dr. Hasan Sever verdi. Eğitimin ardından sınav gerçekleştirilecek ve başarılı olan personele sertifika verilecek. Konularında uzman personelin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen eğitimler, sinekle mücadele ekibinde çalışan personelin daha bilinçli bir şekilde ilaç uygulaması yapması hem kendine hem de çevreye zarar vermemesi açısından büyük önem taşıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, “Personel işe başlamadan önce bu anlamda bir eğitim düzenlemiştik. Personel sayımız arttı bunun yanında Gazipaşa’da çalışan bir ekip de var. Sinekle mücadele personelimiz hem zor hem de sağlık açısından tehlikeli bir iş yapıyor. Dolayısıyla bu işte çalışan ekibin eğitimli ve bilinçli olması gerekiyor“ dedi.

1225548.jpg