Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “7143 sayılı kanun ile 2018 Mart ve öncesine ait, kurumumuza borcu bulunanlara, borçların yeniden yapılandırılması imkânı getirilmiş idi. Kurumumuza borcu bulunan işveren ve sigortalılarımızdan taksitlerini zamanında ödeyemeyenler için yeni bir imkan sunulmuştu.  Bu itibarla, 31 Ağustos 2018 tarihinden 28 Şubat 2019 tarihine kadar sigortalı ve işverenlerimizin borçlarına karşılık yapmış oldukları yapılandırmanın, bozulmaması için, geriye dönük ödenmesi gereken tüm taksit ve peşin ödemenin, en son 28 Şubat 2019 (bu tarih dahil) tarihinde yapılması gerekmektedir.

Sigortalılarımız ve işverenlerimizin, kurumumuza borçları olmasına rağmen bu yapılandırma ile sağlanan teşvik ve diğer imkânlardan yararlanma imkânlarını kaybetmemeleri, menfaatlerine olacaktır. Kurumumuza olan borçların ödenmemesi veya bu borçların yapılandırılmış ancak ödemelerin ihlal edilmesi halinde, 6183 sayılı kanun gereğince icra takip haciz ve satış işlemleri ile kurum alacağının tahsili yoluna gidileceği unutulmamalıdır. 

Siz değerli sigortalılarımız ve işverenlerimizin, kurumumuzda tahakkuk etmiş olan borçlarınız ile yapılandırma kapsamında bulunan ödenememiş veya geciktirilmiş taksit ve peşin ödemelerin, 28 Şubat 2019 tarihine kadar yapılabilmesi için merkezimizden ihlale uğrayan borçlarınız hakkında bilgi almanızı ve ödemeleri zamanında yapmanız, ileride oluşabilecek olumsuz sonuçları engelleyecektir.” (Haber Merkezi)