Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi, Alanya Muhasebeciler Ve Mali Müşavirler Odası ve üyelerine 7143 Sayılı Kamu Alacaklarının Yapılandırılması Kanunu ile 2018 yılın ve öncesinde uygulanmakta olan teşvikler ile ilgili, yeni hizmet binası konferans salonunda bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantıya Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kerim Gökçeoğlu, çok sayıda muhasebeci ve mali müşavir katıldı.

Alanya Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü Muharrem Kaya ve Merkez Müdür Yardımcısı Mustafa Dalabasmaz’ın sunumları eşliğinde yapılan bilgilendirme toplantısında şu bilgiler verildi: “7143 Sayılı Kanun kapsamında, öncelikle SGK’ya borcu olduğunu düşünen işverenler ve vatandaşlar, mutlaka merkezimize gelerek bu konudaki durumlarını öğrenmeli. En geç 31 Temmuz 2018 tarihine kadar yapılandırma taleplerini merkezimize vermeleri gerekiyor. Peşin veya taksitler halinde ödeme imkanları bulunuyor. Yapılandırma kapsamında indirimler de söz konusu. Bu imkanlardan tüm vatandaşlarımız mutlaka istifade etsinler. Vatandaşlarımızın yapılandırmayı yapmaları halinde her türlü teşvikten yararlanma imkanları var. Bu konuda işverenlerimiz ve vatandaşlarımızın, yapılandırmaya mutlaka 31 temmuz 2018 e kadar müracaat etmeleri gerekiyor. İlk ödeme 31 Ağustos 2018 tarihinde yapılacak. Bu sürede imkan bulamayanlar, 31 Ekim 2018 tarihine kadar ödemelerini yapabilecekler.”

TEŞVİKLER DE ANLATILDI

Ayrıca 2018 yılında da kurumumuza sigorta primi ödeyen işveren ve sigortalılarımıza, kurumumuza olan yükümlülüklerini zamanında yerine getirmek ve teşvik kanunlarında belirtilen şartların yerine getirilmesi kaydıyla ödemeleri gereken sigorta primlerinin belirli oranda ve sürede kurumlarca karşılanması kapsamında teşvikler veriliyor. Bu teşviklerden yararlanabilmek için genel anlamda işverenlerimizin ve sigortalılarımızın kurumumuzla ihtilafının olmaması (kurumumuza prim borçlarının olmaması veya yapılandırılması, kurumumuza verilmesi gereken belgelerin zamanında verilmesi, kayıt dışı işçi çalıştırılmaması, sahte sigortalı gösterilmemesi vb...) gerekiyor. Kanunda belirtilen şartlarda işçi çalıştırılmak suretiyle, ödenmesi gereken sigorta priminin tamamının dahi hazinece karşılanması imkanı bulunuyor. Özellikle 4/b (bağkur) sigortalılarımızın borçlarının olmaması ve yapılandırma yapmaları halinde en az %5 indirimli olarak ödeme yapmaları imkanı da bulunmaktadır. (Haber Merkezi)