Konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Bilindiği üzere; 16/05/2006 tarihinde kabul edilen Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile sosyal sigortacılık ilkelerine dayalı, etkin, adil, kolay erişilebilir, aktüeryal ve mali açıdan sürdürülebilir, çağdaş standartlarda sosyal güvenlik sistemini yürütülmesi amaçlanmıştır. 

Bu doğrultuda kurulan Sosyal Güvenlik Kurumu ise; sosyal sigortalar ile genel sağlık sigortası bakımından kişileri güvence altına almak,bu haklardan yararlanma şartları ile finansman ve karşılanma yöntemlerini belirlemek;sosyal sigortaların ve genel sağlık sigortasının işleyişi ile ilgili usul ve esasları düzenlemektir.

Her yıl Mayıs ayının ikincisi haftası boyunca kutlanan Sosyal Güvenlik Haftasını Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi olarak sade bir etkinlikle kutlamış bulunmaktayız.

Bu etkinlikler kapsamında öncelikli olarak Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu’ya Merkez Müdürü Muharrem Kaya ve Merkez Müdür Yardımcısı Berrin Karaca ile ziyarette bulunuldu. Ziyaret esnasında Sayın Kaymakamımıza yeni hizmet binamızla ilgili brifing verilmiş olup; sorunları ve çözümü noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu.

2009 yılında Alanya, Gazipaşa ve Gündoğmuş ilçelerini de kapsayan bir coğrafya da 300 bin nüfusa hizmet etmek üzere faaliyete geçen Alanya Sosyal Güvenlik Merkezinin ilk kuruluş aşamasından itibaren yeni hizmet binasına geçinceye kadar ki her aşamasında desteğini esirgemeyen Alanya Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mehmet Şahin’e odasının yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür plaketi sunuldu. 

Alanya Sosyal Güvenlik Merkezi olarak aynı bakanlık çatısı altında bir çok iş ve işlemde sırt sırta hizmet verdiğimiz Alanya İş kur İlçe Müdürlüğünü de bu hafta kapsamında unutmadık ve İş-Kur Müdürü Selami Harman makamında ziyaret edildi. İş-KUR Müdürü ile gerek işbaşı eğitim programları gerekse de işsizlik maaşı ve yeni teşvikler konusunda yoğun bilgi alışverişinde bulunuldu.” (Haber Merkezi)