İbrahim İPBÜKER

Uzun yıllardan bu yana Alanya siyaset dünyasında söz sahibi olan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra aktif politikanın içinde yer almayan ancak gelişmeleri yakından takip eden deneyimli politikacı Şevki Türktaş, ülkedeki son gelişmeleri Gerçek Alanya Gazetesi’ne değerlendirdi. 

ÜLKE EKONOMİSİ ÇÖKTÜ

Ak Parti Hükümeti’nin gerek iç politika gerekse dış politikada yaptığı hatalar nedeniyle ülke ekonomisinin çökme noktasına geldiğinin altını çizen Şevki Türktaş, özellikle dövizdeki hızlı tırmanıştan sonra her şeye yüzde yüze yakın zam geldiğini vurgularken, “Halkımızın cebindeki para yarı yarıya eridi. Vatandaşımızın alım gücü azaldı. Çiftçimiz, köylümüz, memurumuz, işçimiz perişan halde” dedi.

ÜLKEYİ YÖNETEMİYORLAR

Ak Parti’nin uzun yıllardan beri ülkeyi yönettiğini ifade eden Türktaş, “16 yılın sonunda Türkiye yeniden bir ekonomik krizle karşı karşıya. Ekonomik krizin sebepleri Türkiye'nin yönetilmemesi. Türkiye savruluyor, yönetilemiyor. Aşırı borçlandılar. Dünya kadar vergi topladılar yetmedi, kim önlerine geldiyse borçlandılar. Faiz yükü aldı başını gidiyor. Tefecilere teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Şimdi tefecinin faizini ödemek için de borçlanıyorlar” dedi.

YÜZDE 10 İNDİRİM YETERLİ Mİ?

Hükümet yetkililerinin bazı ürünlerde yıl başına kadar yüzde 10 indirim uygulanacağını açıkladıklarını vurgulayan Türktaş, “Sen önce her ürüne yüzde yüze yakın zam yapılmasını sağlayacak şartları oluştur, sonra da yüzde 10 indirim yapılacağını söyle. Bu, halkımızın aklıyla dalga geçmektir. Böyle bir ekonomik tedbir olmaz. Bunları birilerinin söylemesi lazım ancak herkes susuyor, ülkemizin gidişi hiç iyi değil” diye konuştu.