Ahmet TUNÇ

Alanya Televizyonu ATV'nin kurucusu ve program yapımcısı Servet Sipahioğlu, ekranlarda kırılması güç bir rekora imza attı. Sipahioğlu'nun hazırlayıp sunduğu Sentez programı önceki akşam 800'ncü kez izleyiciyle buluştu ve bu dünya televizyonlarında da bir ilk oldu.

DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK

Dünyada ve Türkiye'de televizyon kanallarında yıllarca beynimizde yer eden ve iz bırakan birçok haftalık program yayınlandı. Ancak hiçbir gazeteci ve program yapımcısı haftalık yayın olarak 800 rakamına ulaşamadı. İlk olarak 1993 yılında Politika Kazanı adlı programla izleyici karşısına çıkan Servet Sipahioğlu, daha sonra Sentez adını verdiği programla aralıksız 800 hafta ekranlarda yer almanın haklı gururunu yaşadı.

BAŞKAN YÜCEL'DEN PLAKET 

Servet Sipahioğlu'nun 800'ncü programının konuğu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel oldu. Yücel, program öncesinde Sipahioğlu'nu kutlayarak 800. program ve kırılması zor bu rekor anısına plaket takdim etti. Sipahioğlu da 800. program pastasını Başkan Yücel ile birlikte kesti. Yaklaşık 3 saat süren 800. program farklı bir rekora daha imza attı ve program canlı yayınlanırken sadece sosyal medyadan 150 bin erişim sağladı.

SİPAHİOĞLU GURURLU

Programdan sonra bu inanılmaz rekorun haklı gururunu yaşayan Servet Sipahioğlu, başarıyı Alanya halkının desteğine borçlu olduğunu söyledi. Alanyalılar'ın hem kendisine hem de sahibi olduğu ATV kurumuna her zaman güç verdiğini dile getiren Sipahioğlu, kurulduğu günden bu yana Alanya Televizyonu'na emek veren çalışanlarına da teşekkür etti.

HEDEF 1001. PROGRAM

Geriye döndüğünde 800 programın bir film şeridi gibi gözünün önünde olduğunu ifade eden Sipahioğlu, "Zaman zaman kırdık, zaman zaman kırıldık. Gündem olduk, gündem oluşturduk. Alanya siyasetine yön verdik, canlı yayınlarda siyasi kavgalara şahit olduk. Ama önceliğimiz hep Alanya ve Alanya'nın menfaatleri oldu. Evet dile kolay 800 program. Ama yorgun değilim ve halen heyecanlıyım. Allah ömür verirse 1001. Sentez programını da gerçekleştirip bu uzun yolculuğa nokta koymak istiyorum" dedi.

İLKLERİN ADAMI OLDU

Servet Sipahioğlu, 1992 yılında özel televizyonlar yasası çıktığında hemen kolları sıvadı ve Alanya'ya ilk yerel televizyonu kazandırdı. Alanya Televizyonu, aynı zamanda Türkiye'nin de ilk yerel televizyonu oldu. Aynı tarihte kurduğu Radyo Time da yine Alanya'nın ilk özel radyosu oldu. Sipahioğlu, televizyon ve radyo kanalını kurmadan önce de yazılı basının Alanya'daki ilk emekçileri arasında yer aldı. Sipahioğlu, uzun yıllar Tercüman, Güneş ve Hürriyet gibi gazetelerin Alanya temsilciliği görevini yaparak Alanya'nın ülke genelindeki sesi oldu. Meslek örgütlenmeleri için de elini taşın altına koyan Sipahioğlu, 1996 yılında Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin (AGC) kurulmasına öncülük eden isimler arasında yer aldı. Sipahioğlu, merkezi İstanbul'da bulunan ve bugün 850 üyesiyle en büyük meslek kuruluşları arasında yer alan Radyo Televizyon Meslek Birliği'nin (RATEM) kuruluşuna da öncülük eden isim oldu.