18 Kasım’da açılan ve bu gün son günü olan sergi de doğal taşlardan yapılmış takılar, amigurumi bebekler, çini, koza, kağıt ve rölyef tablolar, el boyaması magnetler, geri dönüşüm malzemelerden yapılmış sanatsal ürünler Alanyalıları bekliyor.

Sergide standı bulunan emekli sınıf öğretmeni Selma Erdoğan Can, doğadan topladığı ya da ve geri dönüşüme atılacak malzemeleri sanatsal objelere dönüştürüyor. Çalışmalarına hobi olarak başladığını belirten Can, “Deniz kenarından çakıl taşları topluyorum, boyuyorum, ağaç parçaları topluyorum birer sanatsal objeye dönüşüyorlar.  Karton, şişe, şişe kapağı, broşür gibi pek çok sanat eserine dönüşebiliyor. Bende bunları çöpe atmak yerine değerlendiriyorum. Standımdaki ‘afrikalı kadın’ figürlerini marketlerin tanıtım broşürlerinden yaptım. Çakıl taşlarını boyayıp, artık ömrünü tamamlamış teflon tavalara yapıştırdım ve birer tabloya dönüştü. Böylece çöpe gidecek pek çok nesneyi değerlendirmiş oldum” dedi.

Sanat Sergisinde takı standı bulunan RavzaAkçalıoğlu’da tüm Alanyalıları sergilerini görmeye çağırdı. Ravzalıoğlı, “Her zevke uygun çok güzel ürünler var. İsteyen kendisi için isteyen sevdikleri için hediye alabilir. Önümüz de 24 Kasım Öğretmenler Günü var. Değerli, öğretmenlerimiz için standlarımızdan hediyelik ürünler alabilirsiniz” dedi.

Editör: TE Bilisim