Alanyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Konyaspor deplasmanı sonrası, "Üzgünüz" diyerek başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

"Konyaspor zor bir rakipti ama maçı kendimiz hediye ettik. İki bireysel hatadan çok basit goller yedik. Öncelikle bu yüzden çok üzgünüz. Demek ki biraz daha çok çalışmamız lazım. Mücadele anlamında takımdan memnunum ama oyunsal anlamda gerideyiz. Top bizde fazla kalmıyor, topla oynayamıyoruz. Bunu çözmek zorundayız. Ama bugün bireysel hatalara boyun eğmek zorunda kaldık. 

Devre arasında bireysel hata yaparsak maçı kaybedeceğimizi çok net söyledim oyuncularımıza. Çok uyarılarda bulundum ama yine bireysel hatadan kaybettik. Şapkamızı önümüze koyup öz eleştirimizi yapmamız gerekecek. Deplasmanlarda kazanmak için daha agresif oynamamız gerek. Bugün itibariyle kaybettik ama bundan sonraki maçlara daha konsantre çıkmamız lazım. 

Çok zorlu bir dörtlüye giriyoruz. Ne alabilirsek almamız lazım. Planı daha sonra yapacağız. Bu seviyede bu kadar basit goller olmamalı. Pozisyon olmayan maçta 2 gol yedik."