2001 yılında AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Ali Babacan’ın, AK Parti’den istifa etmesi ve 2020’den önce yeni parti kurulumunu gerçekleştireceğini açıklaması sonrası gözler, partinin kurucularının kim olacağına çevrildi. Ankara kulislerinde birçok dedikodu dolaşırken Alanya’yı ilgilendiren bir iddia ise gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre Alanyalı Dr. Turan Serdengeçti Ali Babacan tarafından kurulacak yeni partide kurucu üye olacak. 
ÇAVUŞOĞLU’NDAN SONRA İLK
Serdengeçti’nin Ali Babacan tarafından kurulacak partide kurucu üye olması ile Alanya tarihinde eşine ikinci defa rastlanmış bir durum ortaya çıkacak. Eğer tablo gerçekleşirse 2001 yılında kurulan AK Parti’nin kurucu üyelerinden olan Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ardından ikinci defa Alanyalı bir isim siyasi bir partinin kurucuları arasında yer alacak. 
ÖNCELİKLİ SEBEP LİYAKAT
Kulislerde konuşulan iddialardan biri de Ali Babacan’a yakınlığı ile bilinen Dr Turan Serdengeçti’nin devlet tecrübesi yeni kurulacak parti içinde büyük önem arz etmesi.

DR. TURAN SERDENGEÇTİ KİMDİR?
Alanya'da doğan Serdengeçti, 1969-70 öğretim yılında Maliye Bakanlığı’na bağlı Ankara Maliye Okulunu birincilikle bitirdi.  1974 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi Ekonomi ve Maliye Bölümünden mezun olarak "Lisans" diploması aldı. Devlet bursu ile gönderildiği Amerika Birleşik Devletleri'nde kurulu Kansas Üniversitesi'nden (The University of Kansas Graduate School- Lawrence) İktisat dalında "Master", Gazi Üniversitesi'nden İktisat dalında "Doktora" derecesi almaya ha kazandı.  Ankara Üniversitesi AT Araştırma ve Uygulama Merkezi’nce verilen “Avrupa Birliği İktisadi ve Mali Politikaları ” konusunda “Uzmanlık” ve TÜRMOB tarafından verilen “Serbest Muhasebeci Mali Müşavir – SMMM” ve Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu (Public Oversight Accounting and Auditing Standards Authority) tarafından verilen Bağımsız Denetçi (Independent Auditor's Cetificate) belgelerine sahip Serdnegeçti,  Başbakanlığa bağlı Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı’nda; Hazine Başkontrolörü, Hazine Kontrolörleri Kurulu Başkanı ve T.C. Lizbon Büyükelçiliği’nde Yönetici Ekonomi ve Ticaret Müşaviri görevlerinde bulundu. Hazine Müsteşarlığı'nda Personel Dairesi Başkanı, Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü ve Avrupa Birliği Türkiye Daimi Temsilciliği'nde (Brüksel) "Ekonomi Başmüşaviri" olarak görev yaptı.  Yurtdışı görevini tamamlamasını müteakip, Hazine Müsteşarlığı'nda "Müsteşarlık Müşaviri" kadrosuna atanmış olup ; bu görevini , 9 Temmuz 2018 tarihinde oluşturulan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda da 26 Kasım 2018 tarihine kadar sürdürdü.  Ayrıca, Özbekistan Taşkent'te kurulu “Regional Bank Training Center” isimli uluslararası kuruluşta; T.C. Hükümeti ve Türkiye Bankalar Birliği ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nı temsilen "Denetim Kurulu Başkanı" olarak görev yaptı. Avrupa Birliği ve Türkiye’de uygulanan devlet yardımları ile uygulamaları konusunda basılmış kitapları; iktisadi ve mali konularda yayımlanmış makale ve yazıları bulunmaktadır.