“Böyle bir uygulama bir yandan Şehit Öğretmen Abdullah Kara’nın hatırasına saygısızlık oluştururken, bir yandan da eğitime bağış yoluyla katkı sağlamak isteyenleri caydıracak niteliktedir” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, Antalya Serik Dorumlar’da Şehit Öğretmen Abdullah Kara adına yaptırılan ilkokulun, öğrencilerinin başka bir okula taşınması nedeniyle boş kaldığını ve çürümeye terk edildiğini kaydetti. Şehit Abdullah Kara İlkokulu’nun bilgisayar ve diğer donanım malzemelerinin de bunları temin eden ailenin haberi olmaksızın, diğer okullara götürüldüğünü kaydeden Budak, “Böyle bir uygulama bir yandan Şehit Öğretmen Abdullah Kara’nın hatırasına saygısızlık oluştururken, bir yandan da eğitime bağış yoluyla katkı sağlamak isteyenleri caydıracak niteliktedir” dedi.

Antalya Serik Dorumlar Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu’nun kapatılmasının gerekçesi konusunda bilgi isteyen Budak, “Okulda kapanmadan önce kaç öğrenci eğitim görmekte ve kaç öğretmen görev yapmaktaydı? Okulun öğrencileri, hangi okul ya da okullara taşınmaktadır? Bir yıllık taşıma maliyeti ne kadardır?” diye sordu. Budak şöyle devam etti:

“Okulun kapatılma kararı ve içindeki eşyalarının başka okullara götürülmesi aşamasında, okulu yaptıran Şehit Öğretmen Abdullah Kara’nın ailesine bir bilgilendirme yapılmış mıdır? Yapılmamış ise gerekçesi nedir? Eğitime 8 derslikli bir okul yaptırarak ciddi bir katkı sağlayan vatandaşlarımıza karşı bilgilendirme sorumluluğu duyulmamakta mıdır?

Şehit Öğretmen Abdullah Kara İlkokulu ile ilgili karar gözden geçirilecek midir? Şehit Öğretmen Abdullah Kara’nın hatırasına saygı gösterilmesi ve eğitim bağışçısı ailenin katkısının heba olmaması için bir adım atılacak mıdır?”