Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı haftalık olağan yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, CHP Antalya Büyükşehir Meclis Üyesi Erkan Demirci'nin büyükşehir meclis toplantısındaki soru önergelerine gelen cevaplarla ilişkin bir açıklamalarda bulundu. Çorbacı "Büyükşehir Meclis Üyemiz Erkan Demirci’nin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yazılı olarak vermiş olduğu soru önergesinde Alanya’nın çok önemli sorunları hakkında bilgi talep edilmiştir. İlk soruda kaldırımların işgaline ilişkin denetim yapılıp yapılmadığı, ikinci soruda ise kaldırımlarda seyir eden motosikletlerle ilgili denetim yapılıp yapılmadığı sorulmuştur. Verilen cevapta ise, kaldırımlardaki işgallerde, Büyükşehir Belediyesince kaldırım üzerinde gölgelik adı altında herhangi bir izin verilmediği, kurallara uymayan işletmelerin uyarıldığı ve 88 adet kişi ve işletmeye cezai işlem yapıldığı ifade edilmiştir. Kaldırım üzerinde seyir eden ve park eden araçlarla ilgili olarak denetim ve ikazların yapıldığı 11 motosiklet sürücüsüne idari para cezasının uygulandığı ifade edilmiştir. Yapılan denetimlerine etkinliği ve caydırıcılığı ile ilgili görünen köy kılavuz istemez diyerek yorumu Alanya halkına bırakıyorum."

BU YOL NEDEN KAPANIYOR

Büyükşehir Meclis Üyemiz tarafından sorulan üçüncü soruda ise Alanya Atatürk Caddesi üzerinde yaşanan trafik sorunu dile getirilerek; bu sorunun çözümüne yönelik Büyükşehir Belediyesince kısa vadeli çözüm önerileri olup olmadığı, soruna çözüm bulmak adına Kale Market ile Çimen Otel arasında parkomat uygulamasının kaldırılarak uzun süreli park yasağının getirilmesi, toptancı pazarlamacı ve dağıtıcı araçların günün belirli saatleri dışında caddeye girişinin kısıtlanması, trafik ışıkları arasındaki senkronizasyon sorunun giderilerek yeşil dalga siteminin kurulması gibi alternatiflerin düşünülüp düşünülmediği sorulmuştur. 

Sorudaki amaç sadece muhalefet etmek değil. Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne Alanya’nın sesini duyurabilmek, orada birilerinin Alanya’daki trafik sorunu için kafa yorup yormadığını anlayabilmek, yormuyorsa yormasını sağlamaktır. Bu soruya verilen cevap Antalya’daki hiç kimsenin Alanya’daki trafik sorunu ile ilgili kafa yormadığını ve hiç kimsenin Alanya’nın trafik sorununa ilişkin kısa ve orta vadeli çözümünün olmadığını gösterir niteliktedir. Verilen cevapta Büyükşehir Meclis Üyemiz tarafından sorulan soruların hiç birisi yanıtlanmamış, sadece parkomat sisteminin 2015 yılından beri uygulamasının devam ettiği vurgulanmıştır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı yine Büyükşehir Belediye Meclis Üyemizin daha önce sorduğu sormuş olduğu ulaşımla ilgili başka bir soruya Antalya’nın tamamında Ulaşım Ana Planı’nın yapıldığını bu plana Alanya’nın da dahil olduğunu çevre yolu üzerinde yapılan Türk Telekom ve Hasbahçe Kavşaklarının bu planın tespitleri doğrultusunda yaptırıldığını ifade etmiştir. 

'ALANYA İÇİN KAFA YORMALARI GEREKİYOR'

Alanya’da en önemli 3 ulaşım artelinin Çevre Yolu, 25 Metrelik Yol ve Atatürk Caddesi olduğuna şüphemiz yoktur. Bu durumda Alanya’yı da içine alan Antalya Ulaşım Ana Planı’nda çevre yolunun yanı sıra Atatürk Caddesi ve 25 Metrelik Yol’a ilişkin sorunların tespit edilmiş olması ve çözüm önerilerinin belirlenmiş olması gerekmektedir. Eğer Antalya Ulaşım Ana Planı, Alanya’yı gerçekten kapsıyorsa Atatürk Caddesi ve 25 Metrelik Yol’daki çözüm önerilerinin bir an önce Alanya kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyesince toplu taşıma, kaldırımda seyir eden motosikletler ve yanlış parklanmalar, trafik sıkışıklığı, trafik lambaları arasındaki senkronizasyonun bozukluğu da dahil olmak üzere ulaşımla ilgili tüm sorunlarla ilgili birilerinin Alanya halkının sesini duyması, kafa yorması ve uygulaması zorunlu  hale gelmiştir" dedi.

'BU YOLUN KAPANMASINA BİR AÇIKLIK GETİRİLMELİ'

Yeni yapılan çevre yolunun kapanmasına ilişkin konuşan Başkan Çorbacı, "Bu yol daha açılalı 2-3 ay oldu ama tekrardan kapandı. Bu yol niye kapanıyor. Burada yapılmış yeni bir yol ve şimdi sürücüler tekrardan aşağıdaki yolu kullanmak zorunda kalıyor. Bu yol niye kapanıyor buna da mutlaka bir açıklık getirilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

ÇAVUŞOĞLU’NUN MÜDAHALE ETMESİ GEREK

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun bu yıl ki güzergahın da Alanya'nın olmamasına değinen Başkan Çorbacı, "Bilindiği üzere geçen haftaki açıklamamızda; yeni seçilen kabine de yer alan Sayın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Turizm Bakanımız Mehmet Ersoy’a yeni görevlerinde başarılar dilemiştik. Ama dün Maalesef dün Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Sayın Erol Küçükbakırcı’nın açıklamasında bu sene 9-14 Ekim tarihlerinde 54. düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda güzergah değişikliği oldu ve Alanya’mız yok. İşin garip tarafı, Konya-Konya etabı ile başlıyor. İkinci etap ise Antalya ile Fethiye arasında. Alanya’mız kesinlikle yok. İşin garip tarafı Antalya ile Fethiye arasındaki etapta kesinlikle canlı yayın olmayacağı konuşuluyor. Ben Bakanımıza buradan sesleniyorum bu konuya derhal müdahale etsinler. Alanya’yı es geçemezler. Zaten 3-4 yıldır turizm kötü ve 16 yıldır turizm bakanı zaten Alanya’ya hiç önem vermedi. Bu konuda kendisinden çok ümitliydik geçen haftaki basın açıklamamızda da söylemiştim ama turizm bakanımız ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu suruma en hızlı şekilde müdahale etmesi lazım sessiz kalmaması lazım" şeklinde konuştu.(Haber Merkezi)