Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı  haftalık olağan toplantıları öncesi basın mensuplarıyla parti binasında kahvaltıda bir araya geldi.  Kahvaltının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı 12 Eylül tarihinin bir kara gün olduğunu söyleyerek CHP olarak darbelere karşı olduklarını söyledi. Çorbacı, "Bugün 12 Eylül Türkiye Cumhuriyeti tarihinde kara bir gün olarak anıyoruz. Biz CHP olarak bütün darbe girişimlerine karşı duruşumuz nettir. Türkiye'yi kaostan kurtaracak olan şeyin darbeler değil demokrasi ve hukuk olduğunu düşünüyoruz. 'Ne askeri ne de sivil darbe, yaşasın tam demokratik Türkiye' sloganıyla Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmaya devam edeceğiz. Maalesef geçmiş yıllarda 16 yıllık iktidar partisi 12 Eylül 2010'da bir referandum yaptı, darbecileri yargılayacağını söyledi ve halktan onay aldı. Bu onayı aldıktan sonra da maalesef ne kadar FETÖ'cü komutan ve hakim varsa devletin içine sızdırdı. 2016 yılında da 15 Temmuz hain darbe girişimi oldu. Bundan sonra kesinlikle bu tür darbecilerin kesinlikle devletin içine sızmamasını temenni ediyorum" dedi.

”KİŞİYE ODAKLI GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ”

Yerel seçim çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Çorbacı, "Geçtiğimiz kurban bayramından sonra yerel seçim startını vermiştik. Tabi ki de  yaptığımız görüşmeler oluyor. Antalya'da yaptığımız ilçe başkanları toplantısına bütün başkanlarımız eksiksiz katıldık.  Herkes kendi sorunlarını orada dile getirdi. İlerleyen zamanlarda da bir toplantı daha gerçekleştireceğiz ilimizde. Biz burada ilçe teşkilatı olarak hem yönetimdeki arkadaşlarımızla, meclis üyelerimizle, gençlik kolları başkanımızla, kadın kolları başkanımızla hep beraber istişare halindeyiz. CHP olarak mutlaka bir çalışma yapıyoruz. Şuanda görüşmelerimiz olsa da erken olduğu için ve net bir şey olmadığı için açıklama yapmadık.  Tam anlamıyla kişiye odaklı bire bir görüşmeler yapıyoruz" diye konuştu.

“CHP'Yİ ALANYA'DA KİMSE BOŞA SAYMASIN”

Yerel seçimlerde ittifak yapılması konusunu değerlendiren Başkan Çorbacı, "Şimdi doğal bir iltifat olabilir. Ama ben genel başkanla bizzat kendim gideceğim görüşeceğim. Zaten il başkanımızla görüşmüştüm. Genel başkanımız da doğal bir ittifak olabileceğini her zaman söylüyor. Ama biz şuan da Alanya'da hiç ittifak olmayacakmış gibi çalışıyoruz. Daha önce de söylemiştim, CHP Alanya İlçe Teşkilatını kimse boşa saymasın. 16 yıldır Ak Parti iktidarı burada daha belediye almadı. MHP geçen dönem ilk defa kazandı. Yani bizde kazanacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini verdi.

GÖKHAN SİPAHİOĞLU DEĞERLENDİRMESİ

Kamuoyunda  Gökhan Sipahioğlu'nun CHP'den belediye başkanlığına adaylığının konuşulmasını ilişkin konuşan Çorbacı, "Gökhan Sipahioğlu başarılı bir meclis üyeliği yapmıştır. Partimize yaklaşık 4-5 yıl önce katılmıştır. Kendisi mimar, milletvekili aday adayı olmuştur. Listeye giremese bile hala partimizin üyesidir. Olabilir ama, bizim görüştüğümüz tek isim Gökhan Sipahioğlu değirdir. Bir çok isimlerle görüşüyoruz. Gençtir, çalışkan bir arkadaşımız. İsmi geçebilir ama, tek bu isim değil. Daha net bir şey yok" dedi.