Burak Gül

İYİ Parti Alanya İlçe  Başkanı Yücel Apaydın ve İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. CHP İlçe Teşkilatı2nın haftalık olağan toplantısı sırasında gerçekleşen ziyarette konuşan CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, "Bugün hem toplantıdan önce hem de devamlı istişare halinde olduğumuz İYİ Parti İlçe Başkanı Yücel Apaydın ile yönetimi ve İYİ Parti Alanya Belediye Başkan Adayı Abdullah Sönmez ilçe teşkilatımızı ziyarete geldi. Bu nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

“ORTAK AKIL OLUŞTU”

Alanya İYİ Parti İlçe Teşkilatı'nın kurulduğu günden bu yana CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı ile uyumlu bir çalışma başlattıklarını belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Apaydın, "Oluşturduğumuz ortak akılla, ortak hedefe yürüyoruz. Hedef 31 Mart 2019 Alanya Belediyesi Başkanlığı, inşallah kazanacağız, başaracağız. Başkanıma misafir severliğinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi. İttifak Adayı Sönmez ise, "Yerel seçimlere birlikte girme kararı genel merkezlerimiz tarafından alındı. İnşallah önümüzdeki süreçte bir seçim yapacağız, Alanya'mıza hayırlı olur. Sefa başkanımıza da bizi ağırladığı için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

“RESMİ YAZI BEKLİYORUZ”

Alanya'da ittifakın kesinleştiğini ve genel merkezden resmi bir yazı beklediklerini belirten CHP İlçe Başkanı Çorbacı, "Büyükşehirde ittifak tamam, resmi yazı geldi. İlçelerin de bir kısmını biz açıkladık, bir kısmını ise İYİ Parti açıkladı. Alanya'da da ittifak tamam, biz sadece genel merkezimizden resmi bir yazı gelmesini bekliyoruz. Şuanda bir problem gözükmüyor. Türkiye'nin ortadan geçtiği durum ortada. Bu görüşmeler biraz uzamış olabilir, basın ve halkımız merak ediyor. Tabi bu kolay bir şey değil. Önümüzde bir çok önemli bir yerel seçim var. Evet her zaman bu seçim çok önemli diyoruz ama bu seçim gerçekten çok önemli. Bir hata, yanlışlık yapmak istemiyoruz. Genel merkezlerimiz çok ciddi bir şekilde çalışıyor, görüşmeler devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinde Millet İttifakı çok uyumlu bir şekilde çalıştı, aynısını yerel seçimlerinde de göstermek istiyoruz. O yüzden belki biraz gecikmiş olabilir. Ama sanki yarın seçim olacakmış gibi ortak akılla beraber devamlı istişare halindeyiz. Bunu öncelerde de açıkça ifade etmiştim. Biz Mart'ın sonu bahar diyoruz. Allah izin verirse hem Alanya'yı hem büyükşehiri hem de Türkiye'yi kazanmak istiyoruz"  dedi.

“İNDİRİMLER BİNDİRİM OLACAK”

Son günlerde yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili açıklamalarda bulunan Çorbacı, "16 yıllık AK Parti iktidarının değişmesi gerektiğini her zaman dile getiriyoruz. Yaşanan elektrik kesintileriyle vatandaşlar  çok mağdur. Dün elektrik kesintilerinden dolayı yolda yürüyemedim. Zaten milletin cebinden alacaklarını alıyorlar, bir de üstüne hizmet veremiyorlar. En ufacık yağmurda ve rüzgarda elektrikler kesiliyor. Bu kesintilerden hem vatandaşlarımız hem de esnafımız mağdur oluyor. 2018 yılında bir çok şeye zam yapıldı. Şimdi vatandaşlarla dalga geçer gibi elektriğe ve doğalgaza yüzden 10 indirim yapıyorlar. Bunu müjde gibi verdiler. Bu indirimler 31 Mart seçimlerinden sonra bindirim olarak geri gelecek. İndirimlerle seçim çalışması yapıyorlar halkı kandırmaya çalışıyorlar. Bunu halkımız da görüyor. 31 Mart'ta sarı kartı göstereceğiz" diye konuştu.

“PARALAR NEREDE KULLANILDI?”

AK Parti'nin kalıcı yatırım yapmadığını kaydeden İYİ Parti İlçe Başkanı Apaydın ise, "Elektrikle ilgili aldıkları paraları alt yapıya harcamıyorlar. Bu paraların nerede kullanıldığı ise meçhul. Sürekli nakit üzerinde çalıştıkları için alt yapı yapmadıkları için, tesisatları yenilemedikleri için sürekli kesinti yaşanıyor. Kesinlikle bir alt yapı sıkıntısı var. Ben 16 yıllık AK Parti iktidarında yol hariç uzun vadeli alt yapı çalışılması yapıldığını görmedim. Bunlardan önce beğenilmeyen hükümetlerde elektrik şebekeleri yer altına alınmaya başlanmıştı. Yaptıkları yollar ise 3-5 senelik ömürleri olduğu için sürekli yarılıp duruyor. Ulusal medya da bunu göremiyor. Yaptıkları yatırımlar günü birlik. Bugün aldığımız haber Türk Telekom yurtdışından kredi alıyor. Allah sonumuzu hayır etsin.” İfadelerini kullandı.