Cumhuriyet Halk Partisi Alanya İlçe Teşkilat Toplantısı saat 12:30^’da parti binasında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Alanya İlçe Başkanı sefa Çorbacı ilk olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na başarılar dileyerek konuşmasına başladı. Çorbacı, “Bilindiği gibi Pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanı’mız kabineyi açıkladı. Alanyalı olan ve 16 yıldır milletvekilliği yapan Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu yeniden kabinede yer aldı. Kendisine devam eden görevinde başarılar diliyoruz” dedi. 

ERSOY’DAN BEKLENTİMİZ BÜYÜK

Kabinede yer alan bir diğer Antalyalı Bakan Mehmet Ersoy ile ilgili de görüşlerini aktaran Çorbacı, “Hem Antalyalı hem de turizmci bir bakanımız oldu. Önceki 16 yıllık dönemde turizm bakanlarımızı hep eleştirdik. Ancak Mehmet Ersoy turizme çok önem veren bir turizmci. Kendisinden beklentilerimiz de büyük. Kendisinde turizme önemli katkılar yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

DÖVİZ ARTIŞI VATANDAŞA VERGİ GETİRECEK

Seçimin bitmesi ile birlikte gündemin ekonomi olduğuna vurgu yapan Çorbacı, “Seçim bitti gündem değişti. Geçim derdine düştük. Kabine açıklandıktan sonra döviz devamlı yükseliyor. Kesinlikle gündeme getirmek zorundayız. Ekonomi nereye gidiyor. Vatandaşın ödediği vergi artacak. AKP Hükümeti’nin devlet borçlarını kapatmak için yeni vergi kalemleri çıkarması, dövizin artışı, vergiyi de arttıracak vatandaşı zor durumda bırakılacak. Devlet harcamaları Euro üzerine olduğu için bu artış vatandaşa yansıyacak” dedi. 

DEVLET TİYATROSU KAPANMAMALI

Açıklamalarına devam eden CHP İlçe Başkanı Sefa Çorbacı, “Dün basında bir haber yer aldı. Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Bale de çıkarılan KHK ile sona erdirildi ve bütçesiz bırakıldı. Kurumların binaları ve mekanları Cumhurbaşkanlığına devredildi. Ben de eski bir tiyatrocuyum kesinlikle bu kurumların kapatılmaması gerek. Cumhurbaşkanlığına bağlanabilir ama kapatılmamalı” şeklinde konuştu.