Ülkemizin doğal, tarihsel, kültürel mirasının korunması, özgün kimliğinin yaşatılması yönünde yapılan başarılı çalışmaların ödüllendirildiği “Tarihi Kentler Birliği Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda, Alanya Belediyesi “Sedre Av Köşkü Restorasyon” uygulamasıyla “Başarı Ödülü”ne layık görüldü.

YAKLAŞIK 800 YILDIR AYAKTA

Alanya Belediyesi tarafından Demirtaş Mahallesi’nde restore edilerek kültür turizmine kazandırılması için çalışmaları devam eden yaklaşık 800 yıllık 2 katlı Sedre Köşkü, Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda ödül kazandı.

Tarihi Kentler Birliği tarafından 2017 yılında düzenlenen yarışmaya 62 belediye, 123 proje ile başvurdu. Alanya Belediyesi de bu yarışmada tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda değerli katkılarından ve başarılı faaliyetlerinden dolayı Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

ÖDÜLLER YAPEX’TE DAĞITILACAK

Ödül töreninin 15 Kasım Perşembe Antalya Expo Center’da düzenlenecek 25. YAPEX Restorasyon Fuarında gerçekleştirileceğini söyleyen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, ayrıca Başarı Ödülü’ne layık görülen Sedre Köşkü’ne ait görsellerin de bu fuarda ziyaretçilerle paylaşılacağını hatırlattı.

BAŞKAN YÜCEL, “BAŞARI ÖDÜLÜ BİZİ GURURLANDIRDI”

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen Tarihi Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda, Alanya Belediyesi’nin “Sedre Av Köşkü Restorasyon” Uygulaması ile kazandığı “Başarı Ödülü”yle gururlandıklarını belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçedeki tarihi yapıları restore ederek gelecek nesillere aktarmayı hedeflediklerini belirtti.

“AV KÖŞKÜ’NÜ” “AVCILIK MÜZESİ OLARAK HİZMETE AÇACAĞIZ”

800 yıllık köşkün restorasyon çalışmasını tamamlandığını belirten Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “13. yüzyıl sonu- 14 yüzyıl başı Anadolu köşk mimarisinin örneklerinden birisi olarak döneminin tarihi kimliğini temsil eden yapının onarımı aslına uygun olarak tamamlandı. İç tefrişatını da tamamlandıktan sonra Avcılık Müzesi olarak hizmete açacağız. Yapının iç mekânları ve avlusunda geçmişten günümüze ve yakın döneme ait av aletleriyle birlikte avcılık kültürünün görsel ve yazılı ögelerini ziyaretçilere sunacağız” dedi.