Ülkede beklenen ancak açıklanan tarihi ile şaşkınlık yaratan Erken Seçim, ülke gündemine oturdu. Seçimin etkilerini kestirmeye çalışanlar önlemlerini almak için çabalarken turizm sektöründe de seçimin etkileri merak konusu. Özellikle son yıllarda iç pazardaki yükselen ivme turizm destinasyonlarını da iç pazara yönelik çalışmalara ağırlık vermeye yönlendirdi. 24 Haziran’da yapılma kararı alınan Erken Seçim, turizm sektöründe de beklenmedik bir durum oluşturdu. 8 Haziran’da okulların kapanması ile birlikte başlaması hedeflenen iç pazardaki yoğunluğun başlangıcı 24 Haziran sonrasına ertelendi. 23 – 24 Haziran tarihlerinde yapılması planlanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) da 30 Haziran 1 Temmuz tarihlerine ertelendi. Yani iç pazarın tamamen açılması yaklaşık 22 gün gecikecek.

ERKEN REZERVASYONLAR NE OLACAK

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Burhan Sili, konuyla ilgili olarak Gerçek Alanya Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Sili, ilk olarak seçimin etkilerini değerlendirdiği konuşmasında “Sayı anlamında çok büyük etki beklemiyoruz. İç piyasada Haziran’ın ortasında başlayıp Eylül ortasına kadar devam ediyor. Biz konaklama sektörü temsilcileri olarak bu süreçte tatil almış olan vatandaşlarımızın tatillerini kaydıracağız. Bu durumda erken rezervasyon avantajlarını da kaybetmeyecekleri şekilde düzenleme yapmaya çalışacağız.  Ancak Temmuz ayı ile Haziran ayı fiyatları farklı çok küçük farklılıklar olacak. Bu durum insanların iradeleri dışında gelişen bir olay biz de kurallar çerçevesinde tatile gelemeyecek vatandaşlarımıza paralarını da iade edebiliriz” diye konuştu.

SEYAHAT ACENTELERİ ETKİLENEBİLİR

Türkiye Seyahat Acenteleri Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu da Erken Seçim’in etkilerini değerlendirdi. Çavuşoğlu, “Sezonun gecikmesi seyahat acentelerini etkileyecektir. İç piyasada 8 Haziran’da açılmasını beklediğimiz sezon 1 Temmuz’dan itibaren açılacak. Ancak, erken rezervasyonla tatil almış vatandaşlarımızın paraları iade edilebilir ya da tatilleri kaydırılabilir. Sonuçta bu durum insanların iradeleri dışında gerçekleşiyor” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim