ANTALYA - Antalya'da kendi adını taşıyan mobilya mağazasının sahibi 34 yaşındaki Emre K., geçen mart ayında mobilya yaptıracağını söyleyen bir kişinin adresini verdiği Hurma Mahallesi'ndeki bir daireye gittiğinde, ikisi kar maskeli üç kişinin saldırısına uğradığı iddiasıyla şikayetçi oldu. 

Elinde tabanca ve bıçak olan kar maskeli iki kişiyle kendisini eve götüren kişinin koli bandıyla kendisini bağlayıp tartakladığını, sonra da "Bize 1 milyon lira getirmezsen sana ve ailene zarar veririz" dediğini öne süren Emre K., bu kişilerin çıplak fotoğraflarını çektiğini de söyledi. Bu kadar parası olmadığını söyleyince 100 bini peşin 100 bin lirası da çek olmak üzere 200 bin liraya ikna ettiğini anlatan Emre K., kendisinden parayı Dokuma semtindeki bir alışveriş merkezine getirmesinin istendiğini söyledi. 

Bunun üzerine polis, paranın teslimatının yapılacağı alışveriş merkezinde önlem aldı. Ancak parayı almak için gelen olmadı. Bunun üzerine telefon görüşmesi kayıtları ve olayın meydana geldiği daireyi kiralayanların kimliklerinden yola çıkan polis, 6 şüpheliye ulaştı. 

6 ŞÜPHELİDEN 3'Ü TUTUKLANDI

Emre K.'nın emniyette şüphelileri teşhis etmesi üzerine 32 yaşındaki Erhan B. ile 45 yaşındaki Mehmet Emin T. ve 55 yaşındaki Suat A. tutuklandı. Bu kişilere yardımcı olduğu öne sürülen 24 yaşındaki Talip Y., 39 yaşındaki Taylan S. ve 24 yaşındaki Velat A. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 6 sanık hakkında yağma, hürriyeti tahdit, cinsel saldırı ve özel hayatın gizliliğini ihlal suçlarından 32.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SUÇLAMA İÇİN 'SENARYO' DEDİLER

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar suçlamaları kabul etmedi. Emre K., sanıkları Ereğli'den hemşehrisi Taylan S.'nin azmettirmiş olabileceğini ileri sürdü. Emre K., "Bu olay nedeniyle çok zor günler geçirdim. Sanıkların hepsinden de şikayetçiyim" dedi. 

Sanıklardan Erhan B., kendilerine iftira atıldığını, iddiaların tamamen senaryo olduğunu ileri sürdü. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar tahliyelerini ve beraatlarını istedi. Talepleri reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.