Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Alanya Sağlık Turizmi Derneği (ALSTUD),Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından düzenlenen 1. Sağlık Turizmi Zirvesi cumartesi günü Utopia Otel’de yapıldı.

ALKÜ’yü temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Gültekin’in katıldığı zirveye Kültür ve Turizm Bakanı eski yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Antalya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Necat Yılmaz, Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi Rektörü Erol Sayın, dernek başkanları, siyasi parti temsilcileri,kurum amirleri, akademisyenler ve çok sayıda davetli katıldı.

ALKÜ’NÜN İHTİSAS ALANI SAĞLIK

Sağlık Zirvesi’nde gerçekleştirdiği konuşmada ALKÜ’nün sağlık turizmindeki önemine değinen Kaymakam Tanrıseven, “Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun gayretleriyle açılan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nin Alanya’da faaliyete başlaması özellikle sağlık turizmi açısından bir milattır. Bugün Alanya Tıp Fakültesi olan tek ilçe konumundadır. İnşallah çalışmalarımızla Alanya sağlık turizminin merkezi haline gelecektir” dedi. ALKÜ Rektörü Porf. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile Ankara’da YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’la yaptığı görüşmeden de bazı kesitleri de Sağlık Zirvesi’nde anlatan Kaymakam Tanrıseven, “ İki gün önce ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile birlikte YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ı ziyaret ettik. Alanya’daki üniversitelerimizi anlattık. Sağlık Turizmi toplantısı hakkında kendisine bilgi verdik. YÖK Başkanımızda ALKÜ’nün ihtisas alanının sağlık olduğunu belirtti ve bu konuda Alanya’ya her türlü destek vereceklerini söyledi. YÖK Başkanı, alınan karar gereği Alanya’da Diş Hekimliği ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinin kurulmasına sağlayacaklarını belirtti. Alanya’mızdaki hastanelere baktığımızda birçok ilden iyi durumdayız. Yakında tamamlanacak olan 300 yataklı Devlet Hastanesi ve hizmete açtığımız 50 üniteli Diş Hastanesi sağlığın geldiği boyutu gösteriyor. Alanya çok daha iyi yerlere gelecektir.”

REKTÖR SOLAK’TAN ALKÜ’YE ÖVGÜLER

Sağlık Turizminin Alanya’ya gelmesi yönünde çaba gösteren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ne övgülerin olduğu Sağlık Zirvesi’nde sunum gerçekleştiren  Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, “Alanya’da iki üniversite var ama Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’ni ayrı tutmak istiyorum. Alanya’da Tıp Fakültesi’nin olmasını önemli buluyorum.   ALKÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Rektör Yardımcısı, değerli kardeşim Prof. Dr. Fatih Gültekin’de burada. Alanya’da güzel projeksiyonla merkez segmente oturacak tıp fakültesinin yapılanması, örgütlenmesi ve daha sonra hizmet branşları da gelecek. Burada güzel bir ekip çalışması ile birlikte puzzleın parçalarının iyi birleşmeye ihtiyacı var.  ALKÜ’nün ilerleyen zamanlarda şehre çok büyük katkısı olacaktır.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adına “Alanya’da Sağlık Turizmi’nin Potansiyeli” konu başlıklı bir sunum gerçekleştiren Yrd. Doç. Dr. Aydın Çivirgen, katılımcılara konuyla ilgili olarak detaylı bir bilgilendirme yaptı. Katılımcılara verilen öğle yemeğinin ardından ALKÜ Akademisyenlerinin de içinde yer aldığı Work Shop çalışmalarının ardında zirve sona erdi.