Alanya’nın televizyonu ATV ‘de her hafta pazartesi akşamları canlı olarak yayınlanan Spor Ekranı Programı’nın bu haftaki konuğu Alanyaspor’da yıllarca yöneticilik ve başkan yardımcılığı yapan, bunun yanı sıra Alanya Sanayici ve İş Adamları Derneği (ALSİAD) eski başkanı ve Akdeniz Süs Bitkileri Üreticileri Derneği (ASBÜD) Başkanlığı görevini  devam ettiren  Fikret Arık, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Konyaspor maçında alınan yenilginin takıma olumlu yansımadığını dile getiren Arık, “Göze hoş gelen futbol oynuyoruz ancak, sabırlı olmadığımız ve dikine oynamadığımızdan dolayı kaptırdığımız toplarda rakibe çok pozisyon veriyoruz, bu da skora yansıyınca ne yazık ki sonuç istediğimiz gibi olmuyor” dedi.

Bilet fiyatları konusunda yönetimin aldığı kararı önemli bulduğunu ifade eden Arık,  stadyuma ulaşım konusunda bir an önce çare bulunması gerektiğini dile getirdi.Kulüpte yıllarca görev almış olan herkesi kucaklamak gerektiğini ve bu konuda organizasyon yapılmasını öneren Arık, yöneticilerin gelip geçici olduğunu, Alanyaspor’un baki kalacağını altını çizerek dile getirdi.

Konyaspor maçında çıkan olayların şehrimizin imajına  zarar verdiğini vurgulayan Fikret Arık, “Güvenlik konusunda zaafların giderilmesi gerekiyor. Bu konuda acilen gerekli çalışmalar yapılmalı. Taraftarlarımız  sağ duyulu davranmalı. Özellikle sosyal medyadaki tartışmalara bir an önce son verilmeli” diye konuştu.

Kardemir Karabükspor’un Alanyaspor yapısında bir ekip olduğunu ve Alanyaspor’un Karabükspor’u yenecek kalitede bir takım olduğunu söyleyen Arık,”Her iki takım da birbiri ile aynı yapıda. Dengeli iki takım arasında güzel bir maç olacağını düşünüyorum.  Aytemiz Alanyaspor’un  galip gelmesi çok sürpriz olmayacak” dedi.  Arık, ayrıcaAlanyaspor’un tüm futbol insanlarına her zaman ihtiyacının olacağını da vurguladı.