HEDEFİMİZ ORTA SIRALAR

A Spor’da yayınlanan Son Sayfa adlı programa konuk olan Aytemiz Alanyaspor teknik direktörü Safet Susic, önemli açıklamalar yaptı. Alanyaspor’un bu sezon hedefleri hakkında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, öncelikli hedeflerinin bu sezon kötü rüyalar görmeden ligde kalmak olduğunu söyledi. Geçen sezon ligde kalmak için verdikleri mücadelenin aynısını yaşamak istemediklerini belirten Susic, sezonu orta sıralarda bitirmek istediklerini dile getirdi.

AVRUPA HEDEFİ

Alanyaspor’un Avrupa hedefleri konusuna da açıklık getiren tecrübeli teknik adam, bu sezon hedefleri arasında Avrupa olmadığını ve sadece hedeflerinin ligi orta sıralarda bitirebilmek olduğunu açıkladı.

Süper Lig’de şampiyon adayının sezonun başında Fenerbahçe ve Beşiktaş olduğunu söyleyen Susic, sezon başladıktan sonra bu fikrinin değiştiğini ve Galatasaray’ın çıkışını çok beğendiğini, sezon sonunda şampiyonluk favorisinin sarı kırmızı ekibin olduğunu söyledi.

VAGNER LOVE

Alanyaspor’un yıldızı Vagner Love’ın büyük bir oyuncu olduğunu dile getiren Safet Susic, Brezilyalı oyuncunun takımında olmasından mutlu olduğunu belirtti. Emre Akbaba’yla ilgili de konuşan tecrübeli teknik adam, Emre’nin insanlık ve profesyonellik anlamında iyi bir oyuncu olduğunu dile getirdi.

YABANCI SINIRI

Türkiye’de uygulanan yabancı oyuncu sınırı hakkında memnuniyetini dile getiren Susic, yabancı sınırının kaldırılmasının en güzel örneğini İngiltere gördüğünü söyledi.

SÜPER LİG

Süper Lig’in Avrupa’daki denk liglere bakarak daha zor olduğunu ve taraftarın beklentilerinin çok yüksek olduğunu bunun da takıma baskı yaptığını belirten Alanyaspor teknik direktörü Susic, Türkiye’ye ilk geldiği günden bugüne Süper Lig’in geriye gittiğini ve oyuncu kalitesinin düştüğünü söyledi. İlk Türkiye’ye  geldiği 1996 senesinde Süper Lig’in daha büyük oyuncular barındırdığının altını çizen Susic, aradan geçen 20 yılın Türk takımlarına yaramadığını sözlerine ekledi.

HAKEMLER

Aytemiz Alanyaspor teknik direktörü Safet Susic, hakemlerden memnun olduğunu ve Türkiye’de mağlup olan takımın hakemleri suçladığını söyledi. Hakemlerin oyuncular kadar hata yapmadığının altını çizen Susic, “Hakemlerin hata yapabileceklerini kabul etmemiz lazım. Bazen birkaç santimle kaçabilecek hatalar oluyor. Tabiî ki bu takımların kaderiyle oynanmasına bazen yol açabiliyor. Ancak genel manada hakemlerin üzerine fazla gidildiğini düşünüyorum” dedi.

ALTYAPI

Özellikle profesyonel kulüplerin altyapıya mutlaka yatırımlar yapması gerektiğini belirten tecrübeli teknik adam, kolay bir yapı olmadığını ve eğer altyapıya yatırım yapılıyorsa başına genç bir teknik adamın getirilerek bol miktarda maddi yatırımın gerektiğinin altını çizdi.

TRABZON MAÇI

Susic, Trabzonspor’u muhteşem bir geri dönüşle 4-3’le geçerek galip geldikleri maçın devrearasında oyuncularına sadece farkın artmaması yönünde telkinde bulunduğunu hayatında aldığı önemli galibiyetlerden birisinin bu maç olduğunu söyledi.

EN BEĞENDİĞİ

Türkiye’de en beğendiği iki teknik adam olduğunu söyleyen Susic, bunlardan birinin Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş ve Milli Takımlar Eski Direktörü Fatih Terim olduğunu söyledi.

Yabancı teknik direktörler içinde ise Manchester United’ın sir lakabıyla bilinen eski teknik direktörü Alex Ferguson’ı gösteren başarılı teknik adam, diğer ismin de dünya futboluna önemli katkıları olduğunu düşündüğü Pep Guardiola olduğunu belirtti.

MİLLİ TAKIM

Türk Milli Takımının Rusya’da oynanacak Dünya Kupası grupları favorileri arasında olduğunu belirten tecrübeli teknik direktör, grupta iki favorisi olduğunu bunlardan birinin Türkiye diğerinin de Hırvatistan olduğunu ancak Türkiye’nin performansına şaşırdığını dile getirdi. Susic, alınan sonucun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

MIRCEA LUCESCU

Fatih Terim’in istifasının ardından Milli takımın başına geçen Rumen teknik adam Mircea Lucescu’nun 3 gün arayla Ukrayna maçına çıktığını hatırlatan Boşnak teknik adam, Lucescu’nun aldığı sonuçların zaten zor durumda olan milli takım açısından bakıldığında normal bir sonuç olduğunu dile getirdi. Saffet Susic, Rumen teknik adamın milli takımın başında kalması durumunda başarılı olabileceğini tahmin ettiğini sözlerine ekledi.

ESKİ YUGOSLAVYA

A Spor muhabirinin “Yugoslavya dağılmasaydı günümüz futboluna damga vurabilir miydi?” sorusuna ise tecrübeli teknik adamın cevabı kendi futbol oynadığı dönemden çok farklı olacağını düşünmediği oldu.