Hafize Demirel-Özel Haber

Büfe sahipleri çöpleri yabancı turistten çok yerli turistin bıraktığını vurgulayarak,  bütün bunların eğitimsizlikten kaynaklandığını dile getirdiler. Alanya Belediyesi’nin ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) günlük plajda temizlik yapmasına rağmen yine de çöp sorununu çözemediklerini ifade eden büfe sahipleri, plajın ortasından akan lağımın da plajın isminin zedelediğini belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan büfe sahipleri, “ALTİD ve Belediye her gün gelip temizliyor. Üstüne bir de biz temizliyoruz. Buna rağmen yine pis yine pis. Bu durum eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bunları yapan hep yerli turist. Kleopatra Plajımızın ismi zedeleniyor. Buna bir an önce önlem alınmalı. Gerekirse plajda sadece temizlik işlerine bakan personeller olmalı. Çünkü biz iş güçten vakit bulup temizleyemiyoruz” dediler.

BU LAĞIM BURDAN KALKSIN

Kleopatra Plajı’nda bulunan lağım, görenleri hayrete düşürüyor. Sahile doğru akan lağımdaki kokunun turistleri rahatsız ettiğini savunan büfe sahipleri, “Bu çok önemli bir konu. Yetkililerin işi gücü bırakıp bu durumu çözmesi lazım. Burası turizm bölgesi. Plajın ortasından lağım akıyor. Böyle bir görüntü turistleri bizden uzaklaştırır. Biz öncelik olarak bu duruma el atılmasını ve bu lağımın buradan kalkmasını istiyoruz. Plajın ortasında lağımın ne işi var” diyerek isyan ettiler.

GEÇEN YILI MUMLA ARIYORUZ

Plaj hakkında açıklamalarda bulunan tatilciler, “Biz buraya şehir dışından geliyoruz. Her yıl buraya geliriz. Ücretsiz servisi olmasına rağmen Kadınlar Plajı’na gitmiyoruz. Eskiden yerlerde bir tane çöp görmüyorduk. Şimdi bırakın bir tane çöp görmemeyi adım attığımız yer çöp. Üstelik plaja lağım akıyor. Çocuklarımızın burada denize girmesine asla müsaade edemeyiz. O eski Kleopatra Plajı’nı mumla arıyoruz” dediler.

Editör: TE Bilisim