Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hasta kabulüne başlayan ocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kara, Çocuk Psikiyatristi Kliniği olarak 0 ile 18 yaş aralığındaki hastaların ruhsal sorunlarını ele aldıklarını ve  tedavi ettiklerini söyledi.  

Kara, şu bilgileri verdi: ”Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ruh sağlığını önemsemekteyiz. Bu doğrultuda çocuklarımızın korkularını, alt ıslatma, psikolojik sorunları, bir yakınının ölümü sonrası yaşanan travma, Otizm, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, enürezis-enkoprezis, duygu durum bozuklukları, zeka gerilikleri, ebeveynlerinin boşanması sonrasında yaşanan travmalar, aile görüşmesi ve tedavisi, gelişimsel testler ile birlikte  daha birçok alanda poliklinik hizmeti veriyoruz. Bir doktor olarak amacım ruhsal açıdan daha sağlıklı ve daha  mutlu çocukların yetişmesine katkı sağlamaktır. Bu nedenle de  her hastama ayrı ilgi ve önem göstermekteyim.” 

Başhekim Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Kara'ya yeni görevi için hayırlı olsun dileklerinde bulundu.(Haber Merkezi)