Maçın başından sonuna kadar skor ve oyun üstünlüğünü elinde tutan İstanbulgücü, ilk periyotu 27-12 önde tamamladı. İkinci periyotta farkı 18 sayıya çıkaran ev sahibi ekip, devreyi 53-35’lik üstünlükle kapattı. İkinci yarıda da temsilcimizin sert oyunu İstanbulgücü’nü durdurmaya yetmedi ve son çeyreğe 68-51’lik üstünlükle gidildi. Son çeyrek karşılıklı sayılarla geçilirken, ilk çeyrekte açılan fark bir türlü kapanmayınca İstanbulgücü, sahadan 18 sayı farkla 92-74’lük üstünlükle ayrıldı.

Brock maça damga vurdu

İstanbulgücü’nün en etkili silahı Breanna Brock, Alanya Belediyespor’un fişini çeken oyuncu oldu. Brock, 26 sayı 17 ribaunt 2 asistle maçın en skorer oyuncusu oldu ve İstanbulgücü’ne maçı kazandıran isim oldu. Brock’a takım arkadaşı Gizem Uca 18 sayılık katkı yaptı.

Porsha frenlendi

İstanbulgücü, Alanya Belediyespor’un en güvendiği isim olan Porsha Harris’i durdurmayı başardı ve maçın en kritik anlarında Amerikalı oyuncuya sayı şansı tanımadı. Porsha maçı, 14 Sayı 8 ribauntla tamamladı. Alanya Belediyespor’da Yağmur ve Tuğçe’nin 17 sayılık performansı mağlubiyeti önleyemedi.

“Karşılık veremedik”

Alanya Belediyespor Bayan Basketbol Takımı Başantrenörü Taylan Yerlikaya, maçın ardından değerlendirmelerde bulundu.

Rakibin ilk çeyrekte attığı farkı bir türlü kapatamadıklarını vurgulayan deneyimli antrenör Yerlikaya; “Bizim her zamanki gibi tek amacımız galibiyetti. Rakibin ilk periyotta attığı 15 sayılık farka, diğer bölümlerde reaksiyon gösteremedik. İyi bir oyun oynadık ancak rakibe çok kolay sayı imkânı tanıdık. İlk çeyreğin dışında oyun genel anlamda dengeliydi. Ancak, Brock’u durdurmayı başaramadık ve maalesef maçı kaybettik. Diğer maçlarda bu mağlubiyeti telafi etmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Alanya Belediyespor, bu mağlubiyetin ardından 4 puan ve maç fazlasıyla 5.liğe yükselirken İstanbulgücü, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Temsilcimiz, gelecek hafta kendi evinde Nevşehir GHSIM’yi ağırlayacak.