Muammer TEMEL

Alanya Belediyespor, Çankaya Üniversitesi maçına seyircisinin de desteğiyle çok hızlı başladı. Dilara Üşümüş’ün liderliğinde rakip potada arka arkaya sayı bulan kırmızı beyazlılar, ilk çeyreğe 25 sayı sığdırırken rakibine 13 sayı şansı tanıdı. İkinci çeyreğe daha agresif başlayan Çankaya Üniversitesi, farkı kapatmaya çalışsa da Porsha Harris ve Manolya Kurtulmuş’un sayıları bu çabaya izin vermedi ve Alanya Belediyespor devreye 46-30 önde gitti. İkinci yarıda iki ekipte savunmasını agresifleştirirken sayı üretmekte zorlandı. Çeyrek sonunda 13-13’lük eşitlik oluşurken temsilcimiz son çeyreğe 16 sayı farkla 59-43 önde gitti. Son çeyreğe tutuk başlayan Alanya Belediyespor, sayı üretmekte zorlanınca maçın bitimine 5 dakika kala Çankaya Üniversitesi farkı 7 sayıya kadar indirdi. Ancak liderliği eline alan Harris, agresif savunması ve isabetli şutlarıyla takımını sırtladı ve Çankaya Üniversitesi’nin ümitlerini tüketirken maç 74-65 temsilcimizin lehine sonlandı.

Bu galibiyetin ardından Alanya Belediyespor puanını 8’e yükseltti ve haftayı 7.sırada kapattı. Çankaya Üniversitesi ise 3. mağlubiyetini alarak kendisine 9. sırada yer buldu. 

Harris’ten muazzam performans

Alanya Belediyespor’un Amerikalı forveti Porsha Harris, Çankaya Üniversitesi karşısında gösterdiği performansla ayakta alkışlandı. 

Maç boyunca 25 sayı üreten Porsha, takıma geldiği günden buyana en skorer maçını oynadı. 38 dakika oyunda kalan Harris, üretkenliğinin yanına 13 ribaund ve 3 asistte sığdırarak duble yaptı. Harris gösterdiği performansla takımının ve maçın yıldızı oldu.  Dünkü maçta takımın beyni olan Dilara ise, özellikle kritik dakikalarda takımına kazandırdığı sayılarla ve toplamda attığı 15 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. 

“Bu galibiyet çok önemliydi”

Alanya Belediyespor Bayan Basketbol Takımı’nın Başantrenörü Taylan Yerlikaya, maç sonunda açıklamalarda bulunurken, alınan galibiyetin önemini vurguladı. Yerlikaya; “Kızlarım çok iyi mücadele etti ve maçtan galip ayrılmayı başardı. Bu maç bizim için çok önemliydi. İlerleyen haftalarda oynayacağımız hedef maçlar öncesi ekstra galibiyet anlamına gelen bu maçı kazanmayı bildik. Kızlarımı kutluyorum ve buraya gelip bize destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

Editör: TE Bilisim