Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Antalya'da yaptığı konuşmada, “Partimiz içinde de yolunu kaybedenler elbette oldu, bazı firelerle karşılaştık fakat yaşadığımız saldırının büyüklüğünü dikkate aldığımızda bunların sayısı ve oranı çok küçük” dedi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da Expo Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı'nda konuştu 26 Ağustos'ta Malazgirt'te olacaklarını ifade eden Ergoğan, “Tüm gençliğimizi davet ediyorum. Orada beraber olacağız ve bizler Sultan Alparslan'ın torunları olarak da o heyecanı, coşkuyu, o doğuş harekatının olduğu yerde hep beraber yaşayacağız. Bundan sonra aynen Çanakkale gibi Malazgirt'i de anacağız” dedi.

Erdoğan şu konuların altını çizdi: “Bugün burada genişletilmiş bir il divanı yapıyoruz. Çünkü, artık Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin adımını atıyoruz. 2019'un Mart'ında bir yerel seçim yapacağız. Ardından Kasım'ında bir parlamento seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapacağız. Buna çok kararlı hazırlanmak durumunda değil miyiz? Zaman kaybına tahammülümüz yok. Durman yok, yola devam.

PARTİMİZ İÇİNDE DE YOLUNU

KAYBEDENLER ELBETTE OLDU

Allah'ın yardımı, milletimizin desteği ve dava arkadaşlarımızın metaneti ile tüm saldırıları boşa çıkardık. Partimiz içinde de yolunu kaybedenler elbette oldu. Milletvekillerinden, belediye başkanlarından, teşkilat mensuplarından bazı firelerle elbette karşılaştık fakat yaşadığımız saldırının büyüklüğünü dikkate aldığımızda bunların sayısı ve oranı çok küçük.

FETÖ’CÜLERİ BARINDIRAMAYIZ

Artık parlamenter demokrasi yok, yüzde 34'le seçim kazanmak yok, yüzde 49.5'la seçim kazanmak yok. Yüzde 50+1 alacaksın en az. Ben sizlerle gurur duyuyorum. İstiyorum ki daha iyi olsun. Bunu da yakalayacağımıza inanıyorum. Partimizin çatısı altında FETÖ ile iltisakı olanları asla barındıramayız. Yol yakınken nerede, FETÖ ile bağlantısı olanlar varsa hemen bize bildirin. Anında kapıya koymaya mecburuz. Bunlar bu milleti böldüler. Kafasında projesi bulunmayan, ilkelerimize tüm benliği ile bağlı olmayan hiç kimse AK Parti'de yönetici konumuna gelemez. Bu böyle biline.  

ANTALYA'YA 3. HAVALİMANI PROJESİ  

Gazipaşa'ya ikinci bir havalimanı inşa ettik. Şimdi 3. havalimanının hazırlğıı içindeyiz. Antalya'nın Batı tarafına 850 milyon yatırım bedeli olan yeni havalimanının inşasına inşallah yıl sonuna kadar başlamayı ve en geç 2021'e kadar hizmete almayı planlıyoruz.   Antalya Stadı daha önce bitecekti, niye bitmedi. Talihsiz bir belediye başkanı geldi. Bunlara 5 koyun verin kaybedip gelirler. Antalyaspor'dan da artık ben bu stadın hakkını verecek performans bekliyorum.   Expo alanına yeni bazı projeler düşünüyoruz şu anda. İnşallah o projelerle o Expo alanını çok daha etkin hale getireceğiz. Biz yaparız. Çünkü biz hep bunları düşünüyoruz. Biz kalkıp da sokaklarda terör örgütlerinin mensupları ile kol kola dolaşmıyoruz. Biz halkımızla kol kola dolaşıyoruz.   Ana muhalefet partisinin başındaki şahıs bir Alman dergisine röportaj veriyor. Bizim ana muhalefetin başındaki zat ne yapıyor? Alman kamuoyuna ülkesini şikayet ediyor. Alman yatırımcıları buralara gelmesin diye bağırıyor ve yalvarıyor. Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yokmuş. Önce sözlerini inkar etmeye çalıştı, bu defa pişkince "ben bunları her yerde söylüyorum" diye işin içinden sıyrılmaya çalıştı. Yazıklar olsun. Ne desek boştur. Ankara'dan İstanbul'a yürüdü. Sözde adalet yürüyüşü yaptı. Onun yol güvenliğini falan kim sağladı. Bu hükümet sağladı. Birçok istihbaratlar geldi ama hükümetimiz o güvenliğini sağladı.”