Koronavisrüs tedbirlerini değerlendiren CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, emeğiyle geçinen insanların sıkıntılarının giderilmesi gerektiğini söyledi. Karadağ, “Genellikle insanlar yasağa uyuyor ancak 65 yaş ve üzerindekilerde birtakım sıkıntılar var. Ulaşımda çok bir sıkıntı yok. Buna karşın bankalardaki ödemelerde birtakım sıkıntılar var. Çünkü banka kapılarında birtakım yığılmalar var. Bankaların ödeme şeklinde birazcık farklı bir model veya yöntem izlerlerse bana bu sıkıntı da ortadan kalkar gibi geliyor. Sıkıntının büyüğü 65 yaşın altındakilerde. Özellikle emeğiyle geçinen, beden gücüyle çalışanların, hatta gündelik çalışan insanların sıkıntıları giderilmeli. Birinci olarak merkezi hükümete görev düşüyor. Merkezi hükümetten belediyeler kanalıyla da çözülmesinde çok büyük fayda var. Antalya Büyükşehir Belediyesi bu konuda, aşevi konusunda ciddi çalışmalar yaptı. Bu zamana kadar ulaştığı muhtaç kişilerin sayısını 6-7 kat daha çoğalttı. Açıklanan 14 kurala da uyarsak elbirliğiyle ülkemizden bu musibeti atacağız diye inanıyorum” dedi.
“EKONOMİK YARDIM SÖZ KONUSU DEĞİL”
Hükümetin açıkladığı ekonomik paketi de değerlendiren Karadağ, “Valla bir paket yok ki ortada, paketi bulalım. Ekonomik paket denen bir laf var ama şu ana kadar hiç kimseye ulaşan ekonomik yardım söz konusu değil. Kolonya dediler. O bile yok. Bir tek maske dediler. Bir tek maske dahi verilmedi. Şu an herkes kendi imkanlarıyla birtakım şeyleri çevirmeye çalışıyor. Bu ekonomik paketten en çok beklenen gündelikçi kişilerin en azından sigortalarının devam etmesi ve asgari ücretin de ödenmesi. İşte o zaman ekonomik paket olduğu anlamına gelir” diye konuştu.
“ÇOK AFİŞE EDİLMEMELİ”
Milli Dayanışma Kampanyası hakkındaki soruyu da cevaplayan Karadağ, “Bu tür dayanışmalara tüm Türkiye’de olduğu gibi insanlarımız her zaman duyarlı olur. Birtakım insanların bu gibi kampanyaları başlatması, özellikle Cumhurbaşkanı ve belli kurumlardaki insanların başlatması iyi bir gelişme. İnsanlara örnek teşkil edecek bir davranış. Biz bunun insanların bireysel olarak davranışlarından ziyade bunu da çok afişe etmeden yapılması yanlısıyız. Türk halkında sağ elin verdiğini sol elin görmemesi kaydı söz konusu ama bu tür şeylerin merkezi tek bir noktadan idare edilmesi en doğru davranış olur. Bu noktada önce devletin yapısı daha sonra yerel yönetimler olmalı” ifadelerini kullandı. - Erkan Uysal
 

Editör: TE Bilisim