ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e, 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü’nün hain darbe girişimin ardından kurulan kumpas sonrası, Şahin’in şikayeti üzerine Tosmur eski Belediye Başkanı Musa Özdemir hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Özdemir davada 10 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.  

Alanya 1’nci Ağır Ceza Mahkemesinde başlayan “İcbar suretiyle irtikap” suçlamasıyla başlayan davaya şüpheli sıfatıyla Tosmur eski belediye başkanı Musa Özdemir avukatı ile katıldı. Şikayetçi olan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’i ise duruşmada avukatı temsil ederken, davanın tanıklarından Levent Erdoğan salonda hazır bulunurken diğer tanık olan FETÖ Alanya İmamı olduğu için Adana’da cezaevinde bulunan İsmail Akpınar SEGBİS Siteminden duruşmayı izledi.  

 

Aylık gelirinin 10 bin lira olduğunu beyan eden Özdemir, savunmasını yaptı ve suçsuz olduğunu iddia etti.  Mahkeme davaya konu olan daha önce Şahin ve Özdemir kardeşlerin resmi ortaklığı olan 130 ada 7 parsele ait ayrıntılı tapu kayıtlarının istenmesine karar vererek duruşmayı 28 Kasım 2019’a erteledi.  Duruşmada Özdemir, nüfusunu kullanarak suç işlediği gerekçesiyle oluşan irtikap suçlaması nedeniyle 5 ile 10 yıl arasında yargılanıyor. (Haber Merkezi)