Röportaj: Alev Uzunbaş

Çevre yolunda faaliyete giren Pilot Garage Oto Ekspertizi büyük bir eksikliği kapatırken, ikinci el araç almak isteyenlere  verdiği raporlarla olası mağduriyetlerden koruyor

Alanya’ya Oto Ekspertizini kazandıran Caner Afşin, bu güne kadar bir çok mağduriyeti önlediklerini belirtirken, Alanya’da satılan bir çok aracın genelde işlem görmüş olduğunu söyledi. 

-Sizi tanıyabilir miyiz?

1986 doğumluyum. Aslen İzmir ama Alanya’da doğup büyüdüm. Yaklaşık 10 yıldır ticaretle uğraşıyorum. Alanya’da bu alanda bir eksiklik olduğunu düşündük ve bu işi yapmaya karar verdik.

-Araç almayı düşünenlerin size gelmesini gerektiren sebepler nelerdir?

Beş liralık bir ampul dahil, hiçbir konunun aklınıza takılmayacağı şekilde a’dan z’ye 4 tane rapor veriyoruz. Aracın süspansiyonu, aracın fren sistemi, aracın motor gücü, motor performansı, Alt takım kontrolü, boyası değişeni, kazası, ne var ne yok her şeyini öğreniyor. 

-Bu raporların geçerliliği var mı?

Tabi ki, biz kurumsal firma olduğumuz için 4 tane raporun da  geçerliliği vardır. Henüz böyle bir durumla hiç karşılaşmadık ama, tarafların haklarını savunmaları için de çok önemli bir belge oluyor. 

-Alanya’da oto ekspertiz alışkanlığı var mı?

Alanya’da bir ilki gerçekleştirdik. Gerçekten Alanya’da çok büyük bir ihtiyaçtı. Alanya gibi turizm potansiyeli ve ekonomik girdisi çok yoğun olan bir ilçe de oto ekspertizin olmaması ciddi bir eksiklikti. Araç alacak olan halkımız ya tamirciye gidiyordu, ya da Antalya’da bulunan Oto ekspertizine gitmek zorunda kalıyordu. Biz açtığımızdan bu yana oldukça yoğun bir taleple karşılaştık. Noterlerin açık olduğu mesai saatlerinde daha çok müşterimiz oluyor. İnsanların mağduriyetini önlüyoruz. Akıllarında soru işareti kalmıyor. Ya da olası bir sürpriz ile karşılaşmıyorlar.

-Ne kadarlık bir yatırım yaptınız?

Yaklaşık 200 bin liralık bir yatırım yaptık. Üç kişilik bir ekip ile çalışıyoruz. Öncelikle araç geliyor. Ruhsat bilgilerini giriyoruz. Liftimiz ile aracı kaldırıyoruz. Altında her hangi bir yağ kaçağı var mı? Altı bir yere vurmuş mu? Sorun var mı?, Lastiklerine bakıyoruz, lastik dişlerine bakıyoruz. Vize’den geçip geçmeyeceğine bakıyoruz. Yani TÜVTÜRK Araç Muayenesi’nde her ne yapılıyorsa biz onu yapıyoruz. Bu aynı zamanda araç muayenesi öncesi bir kontrolde oluyor. Ayrıca egzoz ve emisyon pulu da veriyoruz. Liftten sonra boya, kaportaya bakıyoruz. Değişen parça olup olmadığını kontrol ediyoruz.  Aracın rotlarına bakıyoruz. Sonra amortisör testine sokuyoruz aracı. Amortisör oranlarına bakıyoruz. Patlak ise onu raporluyoruz. Fren sistemlerini kontrol ediyoruz. TÜV’ün verdiği standartlara uygun olup olmadığına bakıyoruz. Daha sonra aracı motor testine tabi tutuyoruz. Motorda arıza olup olmadığına bakıyoruz. İstenilen güce ulaşıp olaşmadığını kontrol ediyoruz. Motoru yüzde kaç. Son olarak da aracın iç donanımlarını kontrol ediyoruz. Elektrik aksamını kontrol ediyoruz. Sonuç olarak bize müracaat eden müşterilerimiz 4 tane raporu alıyor. Bi anlamda aracın Check-up’unu yapmış oluyoruz. 

-Bu işlem sırasında karşılaştığınız enteresan olaylar oldu mu?

Bu testi yapıyoruz, bir ücret alıyoruz ama, insanlar bizden ömür boyu garanti bekliyor. Öyle olaylar oluyor ki, bir günde araç boyanabiliyor. Bizim de ona göre haklarımız var tabii… Biz müşterilerimize bize getirdiği günkü aracın testini yapıp, raporlarını veriyoruz. Şöyle bir şey var; Araç bize geldi. Üzerinde boya olmadığı yapılan testlerde ortaya çıktı. Fakat, bir hafta sonra kaza yapıp yapmadığı, boyanmadığını kim bilebilir. Günümüzde bir saatte araç boyuyorlar. Araç alacak olanlar çok dikkat etmelidir. Bize gelip de Allah razı olsun diyen çok oldu. Örneğin önceki gün bir müşterimiz geldi. Akşama kadar 4 aracı teste ettirdi. Araçta iki parça boya var demişler, oysa yapılan testlerde aracın takla attığı ortaya çıktı. Bir tane araba getirdi, selde kalmış. Bir tane araba getirmiş, tavan hariç boyanmış. En sonunda bir araç getirdi, boyasız. Bize de Allah razı olsun dedi o aracı satın aldı gitti. İnsanları mağduriyetten koruyoruz.

-İkinci el araç alacaklara sizin tavsiyeniz?

Burayı çalıştırdığım için söylemiyorum. Ben başka bir şehirden araç alacak olsam, kesinlikle aldığım aracı oto ekspertize baktırırım. Gönül rahatlığı ile aracı alırım. Sonra sürpriz yaşamam.

-Fiyat nedir?

A’dan Z’ye komple bakım, 4 rapor 120 TL. 300-400 Liraya yapan yerler var. Bizim aldığımız sorumluluğa bakarsanız fiyatlarda normal.

-Oto ekspertizleri ile galericilerin ortak hareket ettiği yönünde şüpheler oluşabiliyor mu?

Bize ilk başta tepki gösterdiler. Ama daha sonra kendileri de memnun oldular. Neden memnun oldular? Galerici ile müşteri aracı sanayiye götürüyor. Şu tür diyaloglar oluyor; “Bu aracı kaça alıyorsunuz, ben de daha ucuzu var. Bu araç alınır mı, bu araba bu paraya alınmaz” şeklinde. Biz de kesinlikle böyle diyalogların olması mümkün değil. Biz araç satmayız. Kaç paraya alıyorsunuz, bu araç bu paraya alınmaz şeklinde asla bir şey olmaz. Biz, bize gelen aracın sağlık raporunu veririz.  Sanayi de usta, aracın yağ çubuğunu çekiyor, “Bu aracın motoru bitik” diyor. Böyle bir şey yok. Biz, bilgisayardan aldığımız değerlere bakarız.  Hem galericiler, hem de araç alacak olanlar bizden memnun kaldılar. Galerici bir müşterimiz, aracını sanayiye götürmüş. “Aracımın iyi olduğunu biliyorum” diyor. Ama, o tür diyaloglar yüzünden kaç kere araç satamadığını söylüyor. Burada müşteri bize soruyor; Bu araç alınır mı? Biz asla böyle bir yorum yapmayız. Biz işimizi yaparız. Aracın 4 tane raporunu veririz. Takdir müşterinindir. 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Bize genelde kazalı ve darbeli araçlar geliyor. Hemen hemen 10 araçtan 8’inde mutlaka boya çıkıyor. Ya da işlem görmüş oluyor. Boyasız araba çok nadir. İkinci el araç alacak olanlar gönül rahatlığı ile araç almak istiyorlarsa mutlaka araçlarına baktırmalarını tavsiye ederim. Aracı aldıktan sonra üzülmesinler.