Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, AÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hacer Nur Yüce, Antalya Tabip Odası Başkanı Dr. Adnan İş, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ve öğrenciler katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, genç doktor adaylarını tebrik etti. Hekimlik mesleği kutsal olduğunu belirten Prof. Dr. Altunkaya, "Bu mesleği layığı ile yapmak için daima çok çalışmalısınız. Sağlık alanında çok önemli başarılara ve ilklere imza attık. Tıp eğitimi bir yönüyle usta-çırak ilişkisidir. Siz daima istekli olacaksınız ki hocalarınızın tecrübe ve birikimlerinden en iyi şekilde yararlanmış olacaksınız" dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülay Özbilim ise "Aileleriniz huzurunda bugün hekimlik mesleğinin bir parçası olan beyaz önlüğünüz hocalarınız tarafından giydirildi. Böylece mesleğe ilk adımınızı attınız. Fakültemiz çağdaş eğitim araçlarıyla donanmış derslikler, modern araştırma laboratuvarları, eğitim araştırma ve uygulamaya yönelik eğitimi ile sizleri çağdaş birer hekim olarak yetiştirmek için tıp eğitimizin hizmetinde" diye konuştu.

 Sağlığı ve hekimliği çağrıştıran en önemli şeyin beyaz önlük olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özbilim, "Beyaz renk temizliğin, soğukkanlılığın, masumiyetin, istikrarın simgesidir, huzur ve güven verir. Sizlerden dileğim beyaz önlüğünüz kirlenebilir ama önemli olan yüreğinizi ve zihninizi kirletmemenizdir. Hedefiniz etik ve ahlaki değerlere bağlı, bilimsel açıdan güçlü, çağdaş bir hekim olarak yetişmek olsun" dedi.  Konuşmaların ardından protokol ve öğretim üyeleri, 350 tıp öğrencisine beyaz önlüklerini giydirdi.