Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) akademik, idari personeli ve öğrencileri için ücretsiz kablosuz internete erişimini sağlayan “Eduroam” uygulamasını hayata geçirmeyi başardı. Uygulama ile birlikte öğrenci veya öğretim üyeleri kendilerine tanımlanan şifre ve kullanıcı adıyla, hem ALKÜ kampüslerinde hem de Eduroam sistemine entegre olmuş diğer üniversitelerde internete rahatlıkla ücretsiz erişim sağlayabilecekler. Sistem aynı zamanda yurt dışına çıkan öğretim üyelerinin ve öğrencilerin operatör değiştirme problemine de son vererek, aileleri veya yakınlarıyla iletişim kurma sorununu ortadan kaldırıyor. ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ve Bilgi İşlem Daire Başkanı Ümit Kuzkaya’nın koordinatörlüğünde yürütülen çalışma devreye alınarak, öğrenci ve öğretim üyelerinin kullanımına açıldı.

EDURAMA YURT İÇİ VE YURT

DIŞINDAN ERİŞİM SAĞLANIYOR

Eduroam için ALKÜ İşletme Fakültesinde düzenlenen tanıtım kokteyline, ALKÜ Rektör Yarımcıları Prof. Dr. Hasan Güneş ve Prof. Dr. Fatih Gültekin, ALKÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Yavuz Uysal, ALKÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Uyar, ALKÜ Daire Başkanları, Fakülte, Meslek Yüksekokulları ve Enstitü Sekreterleri, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

ALKÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın düzenlediği kokteylin açılış konuşmasını gerçekleştiren ALKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Güneş, ALKÜ ‘nün teknolojideki en son yenilikleri ve gelişmeleri üniversiteye kazandırmaya devam ettiğini söyledi. Güneş, “Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızın en son hizmeti olan Eduroam hizmetini sizlere bugün burada tanıtıyoruz. Tamamlanan çalışma sayesinde akademik personelimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimiz için kendi üniversitemizin kampusunda kullanabileceği ücretsiz bir kablosuz yayın ağı oluşturduk. Bu çalışmanın size sunduklarını sadece yerleşke içinde değil aynı zamanda bu sisteme entegre olmuş tüm üniversitelerde de kullanabileceksiniz. Sizler, yurt dışında gittiğinizde de alt yapısında bu sistemin bulunduğu üniversitelerde yine internet erişimine kolayca ulaşabileceksiniz. Ülkemizde 100’ün üzerinde, dünyada ise belki yüzlerce üniversitede bu sistem mevcut. Kendi özel şifreniz ve kullanıcı adınızla hiçbir üniversitenin misafir ağına bağlı olmaksızın, ALKÜ üzerinden kendi kişisel kullanıcı adınız ve şifrenizle internete erişim sağlayabileceksiniz. Kampüste de sadece binanın içinde değil, bahçede ve bütün çevresinden sisteme bağlanarak ücretsiz internet kullanma imkanına sahip olabileceksiniz” dedi.