Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri, Ekşili Fatma Yusuf Bilgiç İlkokulu'nda kilo ve boylarını ölçerek beden kitle indekslerini hesapladı. Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Dr. Leyla Muslu yaptığı açıklamada; "Gerçekleştirdiğimiz etkinlikte kan şekeri ve kan basınç ölçümlerini yaptık. Çıkan sonuçlara göre beslenme, ilaç kullanımı, hastalık yönetimi ve kanser hakkında bilgilendirmede bulunduk" dedi.

 Aynı etkinlik kapsamında, mahalle halkının kan şekeri ve kan basıncı ölçümlerinin de yapıldığını söyleyen Dr. Muslu, kadınlar için meme kanseri ve kendi kendine meme muayenesi ile erkeklere kolon kanseri konularında eğitim verildiğini de söyledi.

Etkinlik kapsamında; ilkokul öğrencileri için giysi, spor malzemesi, okuma kitapları ve anasınıfı için Sabiha Gökçen Anaokulu'nun katkılarıyla oyuncak ve diş fırçası-macunu temin ettiklerini belirten Dr. Leyla Muslu, "Okul öğrencilerine beslenme, geri dönüşüm, hijyen konularında da eğitim verdik. Ayrıca tansiyon taraması yaptık ve öğrenciler için çeşitli oyun aktiviteleri gerçekleştirdik" dedi.