Güzel Sanatlar Fakültesi'ndeki desen sergisinin açılışını GSF Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, desen dersi hocası ve öğretim görevlisi Hande Rastgeldi birlikte yaptı. Zaimoğlu, eserleri dikkatle inceledi, öğrencilerle sohbet etti, başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.Eserler hakkında bilgi veren Hande Rastgeldi, çalışmaların desen dersi kapsamında yapıldığını, bez tuval yerine gazete kâğıdı kullanıldığını belirtti.

Gazete kâğıtlarının beyaz akrilik boyayla kapatıldığını, siyah akrilik boyayla çizim yapıldığını anlatan Rastgeldi, "Öğrencilerim; tema olarak portre çalıştı. Portre seçimini serbest bıraktım. Bir kısmı kendi bir kısmı sevdiklerinin bir kısmı da ünlü kişilerin portrelerini tuvallerinde yorumladı. Ekip çalışmasıyla, bazıları karikatürize edilmiş 50 portre resmi ortaya çıkardık, beğeniye sunduk. Eserlerin ilgi çekmesi, çalışma şevkimizi bir kat daha artırdı" diye konuştu.

Öğrencilerin dev tuvaller üzerine çalıştıkları portrelerin yer altığı sergi, 12 Aralık Pazartesi gününe kadar açık kalacak.