İş hayatı, yaşamımızın büyük çoğunluğunu kaplamaktadır. Ofis ortamlarında, sürekli masa başında oturarak çalışanların beslenme alışkanlıkları hem kilo kontrolü hem de sağlık açısından son derece önemlidir.  Beslenme şekline dikkat etmeyen çalışanlarda, kilo artışına bağlı obezite, insülin direnci-diyabet, kolesterol yüksekliği, hipertansiyon, kas-iskelet sistemi hastalıkları, bel fıtığı, D vitamini eksikliği, osteoporoz oluşmaktadır.

Beslenme alışkanlıklardan edinilmesi gerekenlerin başında elbette kahvaltı yapmak gelmektedir. Çünkü kahvaltı yapılmadığı takdirde, özellikle öğle arasından önceki çalışma saatlerinde dikkat eksikliği yaşanabilmektedir. Bu durum hem asabiyete yol açar, hem de öğle yemeğinde tüketilenlerin kalitesini düşürür. Kahvaltınızı az yağlı, sağlıklı besinlerle yapınız. Poğaça, börek vb yerine yumurta, peynir, zeytin, çayı tercih ediniz. Eğer evde yapacak vakit bulamıyorsanız geceden sandviç gibi besinler hazırlayabilirsiniz.

Ofis çalışanlarının yaptığı en büyük hatalardan biri, çalışırken ne yediğinin farkına varmadan atıştırmasıdır. Çekmecenizde abur cubur yerine kuru meyveler (kuru kayısı, kuru incir gibi), kuruyemişler (ceviz, fındık, badem gibi), galeta, grissini, diyet bisküvibulundurunuz. Bu şekilde hem sağlıklı beslenmiş olursunuz hem uzun süre aç kalmayı engelleyerek kan şekerinin düzenlenmesini, o esnada vücut için gerekli enerjinin sağlanmasını ve metabolizma hızının yükselmesini sağlarsanız. Öğle ve akşam yemeklerine daha az acıkmış olursunuz.

Öğle saati en tehlikeli vakitlerden birisidir. Öğle yemeklerini ofise sipariş etmektense, dışarıda yemeye çalışınız. Böylece hem aktivitenizi artırmış olursunuz, hem de daha sağlıklı besinler tüketebilirsiniz. Ayrıca ortamınızın değişmesi sizi motive edecek ve işinize daha verimli bir şekilde devam etmenizi sağlayacaktır.   Öğle yemeği için dışarıya çıkmanız mümkün olmuyorsa, vereceğiniz siparişte fazla yağ ve kalori içeren yiyeceklerden kaçınınız. Ton balıklı salata, sandviç, ızgara köfte salata, kepekli tost, ayran tarzında menüleri tercih ediniz.

Gün içerisinde yorgun, halsiz, baş ağrısı ve dikkat problemi olmaması için 2,5 litre su içmeye özen gösteriniz. Kalkıp su içmeye üşeniyorsanız ya da unutuyorsanız masanızda bir sürahi bulundurabilirsiniz. Çay, kahve tüketiminizi azaltınız ve gazlı içeceklerden uzak durmaya özen gösteriniz. Bu tür içecekler su içme isteğinizi azaltır ve vücudunuzun su dengesini bozar.Siyah çay yerine, yeşil çay ya da beyaz çayı tercih ediniz. Stresi azalttığı için rezene ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği için adaçayı, ıhlamuru tercih ediniz.

Toplantılarda veya yan masalardan gelen ikramlara hayır demeyi biliniz. Tüketilebilecek tatlı veya yaş pasta türündeki şekerli gıdalar, boş enerji kaynaklarıdır ve günlük alınan kalori miktarını artırarak vücutta yağ birikimine sebep olur.

Ofiste 2 saatten fazla hareketsiz bir şekilde oturmayınız. Örneğin çalışmanız sırasında bir şeye ihtiyacınız olduğunda, masadan kalkarak ihtiyacınızı kendiniz alınız. Olabildiğince hareket etmeye özen gösteriniz, bu gün içinde harcadığınız kaloriyi de artırmış olacaktır. Spor yapmak için vaktiniz yoksa gün içerisindeki hareketinizi asansör kullanmak yerine merdivenleri tercih ederek, yürüyerek gidilebilecek noktalara araçsız giderek arttırabilirsiniz.