Burak Gül

Antalya Büyükşehri Belediyesi ilk olarak Asmaca, Obaalacami ve Bademağacı Mahallelerini birbirine bağlayan grup yolunda genişletme çalışması yapmıştı. Aynı dönemde ASAT’ın da boru hattı döşediği yayla yolu köstebek yuvasına dönmüştü. Yapılan kazılarının yerlerinin düzeltilmemesi ve yolun genişletilen tarafının yol haline getirilmemesinin yanı sıra bölgede bulunan taş ocağından gelen ve yolda çalışma yapan ağır tonajlı araçlarında yolu kullanması nedeniyle yol adeta kullanılmaz hale gelmişti. Çevre sakinleri yolun berbat haline isyan etmiş ve çıkan tozun sağlığı tehdit ettiğini de söylemişlerdi. 

YOL YAPILDI ANCAK

Aradan geçen süreçte Obaalacami yolundaki asfalt çalışması yapıldı ve yol düzeltildi. Ancak büyük tonajlı araçların kullandığı yol tekrardan parçalandı. Özellikle yağışlı kış döneminde yağmurun da etkisiyle oldukça kötü bir duruma gelen yol vatandaşı yine isyan noktasına getirdi. Yolun kenarından da sık sık kayaların yola düştüğünü ifade eden vatandaşlar yolun artık güvenli hale getirilmesini istiyor. 

GENİŞLETMEDEN ÖNCE DAHA İYİYDİ

Bölge halkı yapılan genişletme çalışması be boru hattı döşemeleri sırasında tahrip olan yolun çalışmalardan önce daha iyi olduğunu söyledi. Bisiklet yarışlarının dahi yapıldığı yolun çalışmalar sonrasında bir türlü düzen tutmadığını ifade eden vatandaşlar çözüm istiyor.